Послије урагана полаве: Уништене куће, путеви (ВИДЕО)

Остаци урагана Сали избацили су у четвртак више од 30 центиметара кише изнад југоистока САД-а, убили најмање једну особу, однели мостове и путеве и стотине хиљада људи оставили без струје, а друге с разрушеним домовима.

Свијет 18.09.2020 | 08:10
Послије урагана полаве: Уништене куће, путеви (ВИДЕО)

Сали је донела обилне кише и бујичне поплаве у савезне државе Алабаму и Џорџију, док је јурила према Каролинама.

Џеј џеј Мекнелис (64), сувласник канцеларије за некретнине на флоридском Пердидо Кију, покушао је да спасе опрему и личне предмете, укључујући фотографије своје деце, након што је ураган откинуо кров зграде и одбацио га у суседно имање.

"Очекивали смо ураган. Нисмо очекивали директан ударац. Мислили смо како ћемо доћи следећег дана и да ће нас дочекати зграда, али ето, то није случај", рекао је. Већ је одлучио како неће ништа обнављати.

Сали је погодила заливске обале у Алабами рано у среду с ветровима од 168 километара на сат, усмртивши једну особу. Пријављен је нестанак још једне.

Нека подручја су била преплављена с више од 60 центиметара кише. Пенсакола у Флориди доживела је поплаву која досеже и до 150 центиметара, док су оштећени путеви и мостови ограничили путовање широм регије. Око 433.000 домова и фирми у Алабами, Џорџији и Флориди остало је без електричне енергије.

Спрема се још једна олуја

Сали је 18. проглашена олуја у Атлантику ове године и осма тропска олуја јачине урагана која је погодила Сједињене Државе.

У јужном Мексичком заливу у четвртак се стварао тропски поремећај који има 90 посто шансе да постане циклон (ураган) у следећих 48 сати. Две друге именоване олује биле су на Атлантику, чинећи ово једном од најактивнијих забележених сезона урагана на Атлантику.

 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар