Poslije uragana polave: Uništene kuće, putevi (VIDEO)

Ostaci uragana Sali izbacili su u četvrtak više od 30 centimetara kiše iznad jugoistoka SAD-a, ubili najmanje jednu osobu, odneli mostove i puteve i stotine hiljada ljudi ostavili bez struje, a druge s razrušenim domovima.

Svijet 18.09.2020 | 08:10
Poslije uragana polave: Uništene kuće, putevi (VIDEO)

Sali je donela obilne kiše i bujične poplave u savezne države Alabamu i Džordžiju, dok je jurila prema Karolinama.

Džej džej Meknelis (64), suvlasnik kancelarije za nekretnine na floridskom Perdido Kiju, pokušao je da spase opremu i lične predmete, uključujući fotografije svoje dece, nakon što je uragan otkinuo krov zgrade i odbacio ga u susedno imanje.

"Očekivali smo uragan. Nismo očekivali direktan udarac. Mislili smo kako ćemo doći sledećeg dana i da će nas dočekati zgrada, ali eto, to nije slučaj", rekao je. Već je odlučio kako neće ništa obnavljati.

Sali je pogodila zalivske obale u Alabami rano u sredu s vetrovima od 168 kilometara na sat, usmrtivši jednu osobu. Prijavljen je nestanak još jedne.

Neka područja su bila preplavljena s više od 60 centimetara kiše. Pensakola u Floridi doživela je poplavu koja doseže i do 150 centimetara, dok su oštećeni putevi i mostovi ograničili putovanje širom regije. Oko 433.000 domova i firmi u Alabami, Džordžiji i Floridi ostalo je bez električne energije.

Sprema se još jedna oluja

Sali je 18. proglašena oluja u Atlantiku ove godine i osma tropska oluja jačine uragana koja je pogodila Sjedinjene Države.

U južnom Meksičkom zalivu u četvrtak se stvarao tropski poremećaj koji ima 90 posto šanse da postane ciklon (uragan) u sledećih 48 sati. Dve druge imenovane oluje bile su na Atlantiku, čineći ovo jednom od najaktivnijih zabeleženih sezona uragana na Atlantiku.

 

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar