У Загребу ни ријечи о Трговској гори

Додикова посјета Загребу, сматрају у Партији демократског прогреса, више личи на посјету хрватског члана Предсједништва Босне и Херцеговине, јер како наводе, ниједно питање важно за српски народ тамо није отворено.

Република Српска 17.09.2020 | 19:41
У Загребу ни ријечи о Трговској гори

Од посјете члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Загребу, многи су очекивали да ће главна тема разговора са хрватским предсједником и премијером бити намјера Хрватске да на Трговској гори, недалеко од границе са БиХ, односно Републиком Српском,  изгради нуклеарно одлагалиште.

Додик тврди да разговора о Трговској гори јесте било, док га званични подаци из Хрватске демантују.

Да ли су евроатлантска перспектива Босне и Херцеговине и права Хрвата у БиХ током Додикове посјете Загребу биле важније теме, од угрожености  становништва западног дијела Републике Српске због изградње нуклеарне депоније недалеко од Новог Града? Додик ипак тврди да је питање Трговске горе  поменуо пред хрватским званичницима.

Додик, међутим, каже да је то питање суверености Републике Хрватске.

Званични подаци из Хрватске међутим демантују Додика. Из кабинета Зорана Милановића наводе да су у објављеном саопштењу наведене све теме разговора. У тексту саопштења Трговска гора се нигдје не помиње.

Додикова посјета Загребу, сматрају у Партији демократског прогреса, више личи на посјету хрватског члана Предсједништва Босне и Херцеговине, јер како наводе, ниједно питање важно за српски народ тамо није отворено.

Многи су с правом разочарани Додиковом посјетом Загребу, сматрају у СДС-у, јер је ово била јединствена прилика да се руководству Хрватске упути јасна порука Републике Српске и БиХ о градњи депоније радиоактивног отпада на Трговској гори.

Ради се о пропалој посјети, сматра Шаровић, јер је пропуштена шанса да се Трговска гора постави као најважнија међудржавна тема.  

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сигурно

17.09.2020 18:58

Је Милановиц повукао витални национални интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

18.09.2020 05:55

Читам да вјетрови дувају у тој регији запад-исток, и да све ријеке теку ка истоку, значи са запада, Хрватска ка истоку, "бољи" дио БиХ, иду сви отрови, ма браво Милораде!

Name

11903

17.09.2020 18:59

Сад коме је вјеровати у саопстењу? Милановицевом кабинету или Милораду на ријец? Ето ми абехајци из ЈНА по нецег се мозда и сјецамо везано за нуклеарну опасност, радијацију и остало сто она собом носи. Како цемо низводно Уне да продјемо, десили се недао бог какав акцидент имајуци у виду да је то напустена касарна ЈНА простор са кога је нас народ протјеран, могуцност да се десе слуцајне или намјерне паљевине, а да тамо 800 метара од тих подземних складиста у Церкезовцу на насој страни годину не раде мјерни уредјаји за колицину радијације бар тако тврди вецерас у дневнику др. Слободан Станиц будуци нацелник насе најзападније опстине. Тако да од јуцерасње посјете Загребу корист је и то ако није много народног новца успут потросено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

17.09.2020 19:05

Милокрад је Србенда само кад треба украсти и отети,Пленковиц је Србенда за лопова из Бакинаца.Али глупи Србски крезави народ тј.полусвјет поданицког менталитета купис за литру уља и двије пастете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

18.09.2020 07:12

А ђе се то дају двије паштете..??

Name

Лука

17.09.2020 19:22

Већ одавно је јасно да Додик више штити хрватске него српске интересе(Пељешки мост, јасеновачка грађа, трасе ауто- путева..итд, итд). Послушајте му само изјаву у којој, 'јадник', више пута говори 'Трговинска', а не Трговска гора..не зна ни прави назив локације са које желе да нас трују?! Ужас један ко им је отишао на ноге и још каже да долази као 'представник српског народа'?! Он није мој представник нити ће икад бити, он уважава само 'своје', нису му битни ни добри људи, радници ни студенти ако нису чланови његове секте! Е зато он није и неће бити мој представник јер и сам припадам српском роду!

ОДГОВОРИТЕ