U Zagrebu ni riječi o Trgovskoj gori

Dodikova posjeta Zagrebu, smatraju u Partiji demokratskog progresa, više liči na posjetu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jer kako navode, nijedno pitanje važno za srpski narod tamo nije otvoreno.

Republika Srpska 17.09.2020 | 19:41
U Zagrebu ni riječi o Trgovskoj gori

Od posjete člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, mnogi su očekivali da će glavna tema razgovora sa hrvatskim predsjednikom i premijerom biti namjera Hrvatske da na Trgovskoj gori, nedaleko od granice sa BiH, odnosno Republikom Srpskom,  izgradi nuklearno odlagalište.

Dodik tvrdi da razgovora o Trgovskoj gori jeste bilo, dok ga zvanični podaci iz Hrvatske demantuju.

Da li su evroatlantska perspektiva Bosne i Hercegovine i prava Hrvata u BiH tokom Dodikove posjete Zagrebu bile važnije teme, od ugroženosti  stanovništva zapadnog dijela Republike Srpske zbog izgradnje nuklearne deponije nedaleko od Novog Grada? Dodik ipak tvrdi da je pitanje Trgovske gore  pomenuo pred hrvatskim zvaničnicima.

Dodik, međutim, kaže da je to pitanje suverenosti Republike Hrvatske.

Zvanični podaci iz Hrvatske međutim demantuju Dodika. Iz kabineta Zorana Milanovića navode da su u objavljenom saopštenju navedene sve teme razgovora. U tekstu saopštenja Trgovska gora se nigdje ne pominje.

Dodikova posjeta Zagrebu, smatraju u Partiji demokratskog progresa, više liči na posjetu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jer kako navode, nijedno pitanje važno za srpski narod tamo nije otvoreno.

Mnogi su s pravom razočarani Dodikovom posjetom Zagrebu, smatraju u SDS-u, jer je ovo bila jedinstvena prilika da se rukovodstvu Hrvatske uputi jasna poruka Republike Srpske i BiH o gradnji deponije radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Radi se o propaloj posjeti, smatra Šarović, jer je propuštena šansa da se Trgovska gora postavi kao najvažnija međudržavna tema.  

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sigurno

17.09.2020 18:58

Je Milanovic povukao vitalni nacionalni interes.

ODGOVORITE
Name

075

18.09.2020 05:55

Čitam da vjetrovi duvaju u toj regiji zapad-istok, i da sve rijeke teku ka istoku, znači sa zapada, Hrvatska ka istoku, "bolji" dio BiH, idu svi otrovi, ma bravo Milorade!

Name

11903

17.09.2020 18:59

Sad kome je vjerovati u saopstenju? Milanovicevom kabinetu ili Miloradu na rijec? Eto mi abehajci iz JNA po neceg se mozda i sjecamo vezano za nuklearnu opasnost, radijaciju i ostalo sto ona sobom nosi. Kako cemo nizvodno Une da prodjemo, desili se nedao bog kakav akcident imajuci u vidu da je to napustena kasarna JNA prostor sa koga je nas narod protjeran, mogucnost da se dese slucajne ili namjerne paljevine, a da tamo 800 metara od tih podzemnih skladista u Cerkezovcu na nasoj strani godinu ne rade mjerni uredjaji za kolicinu radijacije bar tako tvrdi veceras u dnevniku dr. Slobodan Stanic buduci nacelnik nase najzapadnije opstine. Tako da od jucerasnje posjete Zagrebu korist je i to ako nije mnogo narodnog novca usput potroseno?

ODGOVORITE
Name

Tadivoje

17.09.2020 19:05

Milokrad je Srbenda samo kad treba ukrasti i oteti,Plenkovic je Srbenda za lopova iz Bakinaca.Ali glupi Srbski krezavi narod tj.polusvjet podanickog mentaliteta kupis za litru ulja i dvije pastete.

ODGOVORITE
Name

Opa

18.09.2020 07:12

A đe se to daju dvije paštete..??

Name

Лука

17.09.2020 19:22

Већ одавно је јасно да Додик више штити хрватске него српске интересе(Пељешки мост, јасеновачка грађа, трасе ауто- путева..итд, итд). Послушајте му само изјаву у којој, 'јадник', више пута говори 'Трговинска', а не Трговска гора..не зна ни прави назив локације са које желе да нас трују?! Ужас један ко им је отишао на ноге и још каже да долази као 'представник српског народа'?! Он није мој представник нити ће икад бити, он уважава само 'своје', нису му битни ни добри људи, радници ни студенти ако нису чланови његове секте! Е зато он није и неће бити мој представник јер и сам припадам српском роду!

ODGOVORITE