У Србији сутра на снагу ступају нове мјере

У Србији сутра у 18.00 часова ступа на снагу одлука да држављани Србије који се враћају из земаља гдје је велики број заражених вирусом корона морају електронски да се пријаве у систем, и ако имају симптоме, да се јаве у ковид амбуланте, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

Србија 17.09.2020 | 10:50
У Србији сутра на снагу ступају нове мјере

Кон је истакао је да се очекује да у земљу уђе више од 50.000 људи седмично, те да ниједна инспекција нити контрола самоизолације то не би могла да издржи.

"То је мера где казна није главни начин борбе, већ је потребно схватити да онај ко се бахато понаша, не пријави се, а доведе до последица и заражавања, поготово ако дође до трагичних последица, не може да избегне оно што пише у закону", рекао је Кон за РТС.

Он је навео да самоизолација није могла да се спроведе и да исто то важи и за пи-си-ар тестирање, јер ако долази 50.000 људи, онда се загушавају лабораторије.

"Ризик дефинитивно постоји. Сигуран сам да су се грађани чували где год да су боравили, али имамо више опуштања у самој земљи", рекао је Кон.

(СРНА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србијанце

17.09.2020 13:38

Нисмо се цували! А ста це бити ако то утврдите? Нецете нам дати уци у сопствену дрзаву? Дивно, бар нецемо зивети у том смецу.

ОДГОВОРИТЕ