U Srbiji sutra na snagu stupaju nove mjere

U Srbiji sutra u 18.00 časova stupa na snagu odluka da državljani Srbije koji se vraćaju iz zemalja gdje je veliki broj zaraženih virusom korona moraju elektronski da se prijave u sistem, i ako imaju simptome, da se jave u kovid ambulante, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Srbija 17.09.2020 | 10:50
U Srbiji sutra na snagu stupaju nove mjere

Kon je istakao je da se očekuje da u zemlju uđe više od 50.000 ljudi sedmično, te da nijedna inspekcija niti kontrola samoizolacije to ne bi mogla da izdrži.

"To je mera gde kazna nije glavni način borbe, već je potrebno shvatiti da onaj ko se bahato ponaša, ne prijavi se, a dovede do posledica i zaražavanja, pogotovo ako dođe do tragičnih posledica, ne može da izbegne ono što piše u zakonu", rekao je Kon za RTS.

On je naveo da samoizolacija nije mogla da se sprovede i da isto to važi i za pi-si-ar testiranje, jer ako dolazi 50.000 ljudi, onda se zagušavaju laboratorije.

"Rizik definitivno postoji. Siguran sam da su se građani čuvali gde god da su boravili, ali imamo više opuštanja u samoj zemlji", rekao je Kon.

(SRNA)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbijance

17.09.2020 15:38

Nismo se cuvali! A sta ce biti ako to utvrdite? Necete nam dati uci u sopstvenu drzavu? Divno, bar necemo ziveti u tom smecu.

ODGOVORITE