Тужилаштву предате особе осумњичене за изборну крађу

Тужилаштву БиХ предати су Асим Камбер, Мирела Хусић и Фазир Вукалић, које су, због сумње да су починили изборну превару током општих избора 2018. године, ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

Босна и Херцеговина 17.09.2020 | 10:03
Тужилаштву предате особе осумњичене за изборну крађу

Портпарол Сипе Лука Миладиновић рекао је Срни да су три лица, уз извјештај, јутрос предата Тужилаштву БиХ.

Из Сипе је раније саопштено да су њихови припадници ухапсили јуче у Источном Сарајеву и Санском Мосту три лица због основане сумње да су починили изборну превару.

Поступајући према наредби Суда БиХ, службеници Сипе претресли су четири локације на подручју Санског Моста и том приликом открили и привремено одузели мобилне телефоне, рачунаре, касете за диктафон, разну документацију, УСБ стикове, као и друге уређаје на којима су похрањени одређени електронски подаци.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да су ухапшени осумњичени да су, у својству чланова изборних тијела, незаконито гласали користећи податке преминулих, као и користећи гласове за лица која нису изашла на изборе, а све с циљем прибављања што већег броја гласова за одређене кандидате са подручја Санског Моста.

(СРНА)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пстало

17.09.2020 09:11

А гдје су остали, има њих јос доста. Било би право вријеме сад пред изборе те лопуздаре мало цацнит да оставе постене људе на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ица

17.09.2020 09:35

Засто Сипа не хвата Додосенка и његове лопове који сваке изборе покраду,или Цовица и његове.Приказују на бирацке спискове умрле итд.Цулум,Тадиц,Тегелтија,Додосенко и Цовисенко наредују ста це Сипа да ради.Друге хватај,а них остави на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

17.09.2020 09:55

Сломила се кола на 3 особе , вјероватно нижег ранга , да се има привид да као , то фамозно тужилаштво нешто ради , а уствари не ради ништа . Да је тужилаштво радило свој дио посла , а и други надлежни , не би се ни догодило да се корупцијом долази до изборних резултата . Претходни такозвани избори су били све , само нису били избори , све , апсолутно све , наштимано , покрадено корупцијом остварено и сад а се као фол врши наводна истрага , смијешно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјура

17.09.2020 11:08

А бурле??

Name

099

17.09.2020 10:22

тоје зртвени јарци а остали крупне рибе працкајусе у својим уловима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

17.09.2020 14:38

Кад це одговарсти у теслицу цланови снсд за крадју гласова за опозив нацелника сто су покрали у Оцаусу,Влајицима и другим мјестима