Tužilaštvu predate osobe osumnjičene za izbornu krađu

Tužilaštvu BiH predati su Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić, koje su, zbog sumnje da su počinili izbornu prevaru tokom opštih izbora 2018. godine, uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Bosna i Hercegovina 17.09.2020 | 10:03
Tužilaštvu predate osobe osumnjičene za izbornu krađu

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je Srni da su tri lica, uz izvještaj, jutros predata Tužilaštvu BiH.

Iz Sipe je ranije saopšteno da su njihovi pripadnici uhapsili juče u Istočnom Sarajevu i Sanskom Mostu tri lica zbog osnovane sumnje da su počinili izbornu prevaru.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, službenici Sipe pretresli su četiri lokacije na području Sanskog Mosta i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, računare, kasete za diktafon, raznu dokumentaciju, USB stikove, kao i druge uređaje na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su uhapšeni osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih, kao i koristeći glasove za lica koja nisu izašla na izbore, a sve s ciljem pribavljanja što većeg broja glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

(SRNA)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pstalo

17.09.2020 09:11

A gdje su ostali, ima njih jos dosta. Bilo bi pravo vrijeme sad pred izbore te lopuzdare malo cacnit da ostave postene ljude na miru.

ODGOVORITE
Name

Ica

17.09.2020 09:35

Zasto Sipa ne hvata Dodosenka i njegove lopove koji svake izbore pokradu,ili Covica i njegove.Prikazuju na biracke spiskove umrle itd.Culum,Tadic,Tegeltija,Dodosenko i Covisenko nareduju sta ce Sipa da radi.Druge hvataj,a nih ostavi na miru.

ODGOVORITE
Name

Au

17.09.2020 09:55

Slomila se kola na 3 osobe , vjerovatno nižeg ranga , da se ima privid da kao , to famozno tužilaštvo nešto radi , a ustvari ne radi ništa . Da je tužilaštvo radilo svoj dio posla , a i drugi nadležni , ne bi se ni dogodilo da se korupcijom dolazi do izbornih rezultata . Prethodni takozvani izbori su bili sve , samo nisu bili izbori , sve , apsolutno sve , naštimano , pokradeno korupcijom ostvareno i sad a se kao fol vrši navodna istraga , smiješno .

ODGOVORITE
Name

Djura

17.09.2020 11:08

A burle??

Name

099

17.09.2020 10:22

toje zrtveni jarci a ostali krupne ribe prackajuse u svojim ulovima

ODGOVORITE
Name

Djuro

17.09.2020 14:38

Kad ce odgovarsti u teslicu clanovi snsd za kradju glasova za opoziv nacelnika sto su pokrali u Ocausu,Vlajicima i drugim mjestima