У припреми укидање Закона о слободи вјероисповијести

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да је у припреми други споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вјероисповијести. Није прецизно одговорио на питање да ли ће бити укинуте санкције Русији.

Регион 16.09.2020 | 14:51
У припреми укидање Закона о слободи вјероисповијести

Одговарајући на питање руског медија Њезагај да ли је могуће да ће након промјене власти Црна Гора укинути "антируске санкције", Кривокапић је рекао да су "односи увијек били такви да су се Руси прије 30 година доживљавали као најближи људи".

"Али, Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама свијета, укључујући, наравно, и Русију", навео је Кривокапић, а преноси РТЦГ.

Упитан због чега први коалициони споразум у побједничком блоку не говори ништа о Закону о слободи вјероисповијести, Кривокапић је рекао да је у припреми други споразум.

Због тог закона десетине хиљада грађана протестовало је на улицама седам мјесеци.

"Програмом законодавних реформи ту ће на првом мјесту бити укидање такозваног Закона о слободи вјероисповијести", навео је он.

(РТС)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Слусати глас

16.09.2020 13:12

Свих градјана, свих народа, постено и праведно, стоп криминалу,безакоњу и свима мора бити добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гергелy

16.09.2020 14:16

Па ако га укину знаци да је закон добар само није ваљо СПЦ.Умјесто да поправе неке тацке у закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2020 15:12

Тачно у центар...