U pripremi ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Region 16.09.2020 | 14:51
U pripremi ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Odgovarajući na pitanje ruskog medija Njezagaj da li je moguće da će nakon promjene vlasti Crna Gora ukinuti "antiruske sankcije", Krivokapić je rekao da su "odnosi uvijek bili takvi da su se Rusi prije 30 godina doživljavali kao najbliži ljudi".

"Ali, Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju", naveo je Krivokapić, a prenosi RTCG.

Upitan zbog čega prvi koalicioni sporazum u pobjedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Krivokapić je rekao da je u pripremi drugi sporazum.

Zbog tog zakona desetine hiljada građana protestovalo je na ulicama sedam mjeseci.

"Programom zakonodavnih reformi tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti", naveo je on.

(RTS)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Slusati glas

16.09.2020 15:12

Svih gradjana, svih naroda, posteno i pravedno, stop kriminalu,bezakonju i svima mora biti dobro.

ODGOVORITE
Name

gergely

16.09.2020 16:16

Pa ako ga ukinu znaci da je zakon dobar samo nije valjo SPC.Umjesto da poprave neke tacke u zakonu.

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2020 17:12

Tačno u centar...