Суспендовани полицајци због Хитлерових слика

У Њемачкој је суспендовано 29 полицајаца јер су размјењивали слике Адолфа Хитлера и правили приказе избјеглица у гасним коморама на својим мобилним телефонима, изјавили су данас званичници покрајине Сјеверна Рајна-Вестфалија.

Свијет 16.09.2020 | 14:44
Суспендовани полицајци због Хитлерових слика

Они су оптужени и да су користили собе за четовање ултрадесничара, гдје се размјењују екстремистички садржаји попут свастика и осталих нацистичких симбола, што је противно њемачком Уставу.

Овај инцидент нанио је срамоту њемачкој полицији и безбједносним агенцијама, које су суочене са оптужбама да не чине довољно против потенцијалних екстремиста у својим редовима.

– Ово је срамота за читаву полицију Сјеверне Рајне-Вестфалије – изјавио је покрајински министар унутрашњих послова Херберт Реул објављујући истрагу против 29 мушкараца и жена.

Неки од њих могу бити оптужени за ширење нацистичке пропаганде и говор мржње и отпуштени из полиције. Остали се терете да нису пријавили своје колеге.

Шеф полиције у Есену Франк Рихтер изјавио је да је “запањен и осрамоћен” и да је “тешко пронаћи ријечи” за ово што се десило.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Киксм

16.09.2020 13:21

Ма ово је срамота за читаву Њемачку, враћају се вампири

ОДГОВОРИТЕ
Name

Које изненадјење

16.09.2020 14:21

Откуд овакве ствари у Њемацкој и Хрватској. Бозе сваста.

ОДГОВОРИТЕ