Suspendovani policajci zbog Hitlerovih slika

U Njemačkoj je suspendovano 29 policajaca jer su razmjenjivali slike Adolfa Hitlera i pravili prikaze izbjeglica u gasnim komorama na svojim mobilnim telefonima, izjavili su danas zvaničnici pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Svijet 16.09.2020 | 14:44
Suspendovani policajci zbog Hitlerovih slika

Oni su optuženi i da su koristili sobe za četovanje ultradesničara, gdje se razmjenjuju ekstremistički sadržaji poput svastika i ostalih nacističkih simbola, što je protivno njemačkom Ustavu.

Ovaj incident nanio je sramotu njemačkoj policiji i bezbjednosnim agencijama, koje su suočene sa optužbama da ne čine dovoljno protiv potencijalnih ekstremista u svojim redovima.

– Ovo je sramota za čitavu policiju Sjeverne Rajne-Vestfalije – izjavio je pokrajinski ministar unutrašnjih poslova Herbert Reul objavljujući istragu protiv 29 muškaraca i žena.

Neki od njih mogu biti optuženi za širenje nacističke propagande i govor mržnje i otpušteni iz policije. Ostali se terete da nisu prijavili svoje kolege.

Šef policije u Esenu Frank Rihter izjavio je da je “zapanjen i osramoćen” i da je “teško pronaći riječi” za ovo što se desilo.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiksm

16.09.2020 13:21

Ma ovo je sramota za čitavu Njemačku, vraćaju se vampiri

ODGOVORITE
Name

Koje iznenadjenje

16.09.2020 14:21

Otkud ovakve stvari u Njemackoj i Hrvatskoj. Boze svasta.

ODGOVORITE