Нова скупштина Црне Горе засједа 23. септембра

Носилац листе коалиције "Црно на бијело", Дритан Абазовић казао је након консултативног састанка са предсједником Скупштине Иваном Брајовићем да је договор да 23. септембра верификују мандате и изаберу предсједника Скупштине.

Регион 16.09.2020 | 13:35
Нова скупштина Црне Горе засједа 23. септембра

"Успјели смо да у катастрофалним условима побиједимо мафију и надам се да ће то Скупштина да покаже. Због коронавируса морамо да убрзамо процедуру оних којих треба да представљају Владу и Скупштину", рекао је Абазовић.

Он је додао да се нису осјећале никакве опструкције.

"Имамо већ приједлог ко би био предсједник Скупштине. Што се тиче Владе требаће више времена да се она конституише јер има више обавеза. То се одмах неће десити. Требаће нам одређени број дана", рекао је Абазовић.

Милутин Ђукановић, кандидат за посланика коалиције "За будућност Црне Горе" захвалио се грађанима.

"Испред коалиције за будућност Црне Горе захваљујем се грађанима. На изборима смо освојили слободу, сад морамо да формирамо прву демократску власт. Нико не треба да сумња да наша коалиција неће знати да валоризује грађанску вољу без ДПС", рекао је Ђукановић.

Он је поручио да неће бити проблема да се формира скупштинска већина.

"Природни пут је да здравко Кривокапић буде мандатар. То је моје мишљење", поручио је Ђукановић.

Момо Копривица из коалиције "Мир је наша нација" казао је да су у име те коалиције истакли "да се Скупштина унесе у демократске институције које функционише".

Бранимир Гвозденовић из ДПС-а казао је да је та партија показала озбиљност и одговорност као једна државотворна партија, и када побјеђуе или не побјеђује.

"Признали смо резултате бићемо на сједници, створићемо кворум, даваћемо допринос демократској атмосфери. ДПС има већу одговорност јер је државотворна партија", поручио је Гводзеновић.

Према званичним резултатима парламентарних избора, коалиција "Одлучно за Црну Гору! ДПС - Мило Ђукановић" освојила је 30 мандата, коалиција "За будућност Црне Горе" 27, коалиција "Мир је наша нација" десет, а платформа "Црно на бијело" четири мандата.

Социјалдемократе и Бошњачка странка имаће по три посланика, а СДП два.

По једног представника имаће Албанска листа "Ник Ђељошај- Генци Ниманбегу" и коалиција "Једоногласно".

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БЛ

16.09.2020 14:35

Браво Дритане! Хајде додји и нама покази како се руси резим! Вецина градјана ако треба издвојице и последњу цркавицу само да се реси о ове мафији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

16.09.2020 15:19

Не треба нама Дритан, мада свака цаст на карактеру. Нама треба памет у главу, излазак на изборе у сто вецем броју, гласати по савести и то је све. Овај бленто пада најпре у БЛ а после следо доминоефекат, на крају затвор.

Name

ре

16.09.2020 15:54

али та твоја 'вецина' не иде гласат.

Name

ДРИТАН

16.09.2020 16:07

ЗАСТО ДА ДОЛАЗИМ ЈА , РУСИ ЈЕ САМ ...ТИ БИ ТХТИО ДА НЕКО ДРУГИ РАДИ ТВОЈ ПОСАО ....СЛОБОДА НИЈЕ РЕФЕРЕНДУМ , А АКОСЕ ОСЈЕЦАС НЕСЛОБОДНИМ , БОРИ СЕ ....

Name

Подрска

16.09.2020 15:05

Из И. Са. Уредите зивот градјанима достојан људског бица,а ви имате знање, вољу и капацитет за такво сто.

ОДГОВОРИТЕ