Nova skupština Crne Gore zasjeda 23. septembra

Nosilac liste koalicije "Crno na bijelo", Dritan Abazović kazao je nakon konsultativnog sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem da je dogovor da 23. septembra verifikuju mandate i izaberu predsjednika Skupštine.

Region 16.09.2020 | 13:35
Nova skupština Crne Gore zasjeda 23. septembra

"Uspjeli smo da u katastrofalnim uslovima pobijedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu", rekao je Abazović.

On je dodao da se nisu osjećale nikakve opstrukcije.

"Imamo već prijedlog ko bi bio predsjednik Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana", rekao je Abazović.

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore" zahvalio se građanima.

"Ispred koalicije za budućnost Crne Gore zahvaljujem se građanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS", rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

"Prirodni put je da zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje", poručio je Đukanović.

Momo Koprivica iz koalicije "Mir je naša nacija" kazao je da su u ime te koalicije istakli "da se Skupština unese u demokratske institucije koje funkcioniše".

Branimir Gvozdenović iz DPS-a kazao je da je ta partija pokazala ozbiljnost i odgovornost kao jedna državotvorna partija, i kada pobjeđue ili ne pobjeđuje.

"Priznali smo rezultate bićemo na sjednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost jer je državotvorna partija", poručio je Gvodzenović.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

(Vijesti.me)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BL

16.09.2020 14:35

Bravo Dritane! Hajde dodji i nama pokazi kako se rusi rezim! Vecina gradjana ako treba izdvojice i poslednju crkavicu samo da se resi o ove mafiji!

ODGOVORITE
Name

Ratko

16.09.2020 15:19

Ne treba nama Dritan, mada svaka cast na karakteru. Nama treba pamet u glavu, izlazak na izbore u sto vecem broju, glasati po savesti i to je sve. Ovaj blento pada najpre u BL a posle sledo dominoefekat, na kraju zatvor.

Name

re

16.09.2020 15:54

ali ta tvoja 'vecina' ne ide glasat.

Name

DRITAN

16.09.2020 16:07

ZASTO DA DOLAZIM JA , RUSI JE SAM ...TI BI THTIO DA NEKO DRUGI RADI TVOJ POSAO ....SLOBODA NIJE REFERENDUM , A AKOSE OSJECAS NESLOBODNIM , BORI SE ....

Name

Podrska

16.09.2020 15:05

Iz I. Sa. Uredite zivot gradjanima dostojan ljudskog bica,a vi imate znanje, volju i kapacitet za takvo sto.

ODGOVORITE