Вирус корона у Институту: Заражена три љекара

Због натписа појединих медија да су поједини доктори запослени у Институту за јавно здравство РС у изолацији због сумње да су заражени вирусом корона, огласили су се и из ове Јавне установе.

Република Српска 16.09.2020 | 12:55
Вирус корона у Институту: Заражена три љекара

Наводе да су три доктора позитивна на нови вирус, а ради се о двоје специјалиста епидемиологије и једном специјализанту.

Додају да су још три доктора који су били у контакту са зараженим негативни, али да се налазе у 14-дневној кућној изолацији.

Истичу да је свих шест запослених у стабилном стању и да се добро осјећају.

„Морамо знати да су они такође особе, имају своје породице и контакте у тим породицама и на тај начин је управо дошло до самог заражавања прве особе, а након чега је та особа у контакту  са својим колегама, јер дневно ради више од 12 или 16 часова, на малој удаљености и наравно сви користе личну заштитну опрему и поштују све мјере, али као што смо и више пута напомињали свим грађанима РС, када се налазите у дугорочном контакту са другим лицима расте ризик од могућности заразе", каже директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић.

Зељковић је овом приликом истакао да је Институт предузео све могуће епидемиолошке мјере у  заштити свих осталих радника и да имају задовољавајућу епидемиолошку ситуацију, како у Институту тако и међу радницима ове установе.

„Институт за јавно здравство и даље наставља да ради надзор над епидемиолошком ситуацијом и даље да креира препоруке, да помаже свим колегама на терену, превасходно примарној и секундарној здравственој заштити , али прије свега свим грађанима РС", поручио је Зељковић.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

“Логично “

16.09.2020 11:09

Додиков начин “читања написаног”!(Сто ми ОДГОВАРА тренутно)Па ваљда СВИ који су имали или се СУМЊА да су имали контакт МОРА да буду ИЗОЛОВАНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивој

16.09.2020 17:00

колико су пара добили за то признање?да имају корону.

ОДГОВОРИТЕ