Virus korona u Institutu: Zaražena tri ljekara

Zbog natpisa pojedinih medija da su pojedini doktori zaposleni u Institutu za javno zdravstvo RS u izolaciji zbog sumnje da su zaraženi virusom korona, oglasili su se i iz ove Javne ustanove.

Republika Srpska 16.09.2020 | 12:55
Virus korona u Institutu: Zaražena tri ljekara

Navode da su tri doktora pozitivna na novi virus, a radi se o dvoje specijalista epidemiologije i jednom specijalizantu.

Dodaju da su još tri doktora koji su bili u kontaktu sa zaraženim negativni, ali da se nalaze u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji.

Ističu da je svih šest zaposlenih u stabilnom stanju i da se dobro osjećaju.

„Moramo znati da su oni takođe osobe, imaju svoje porodice i kontakte u tim porodicama i na taj način je upravo došlo do samog zaražavanja prve osobe, a nakon čega je ta osoba u kontaktu  sa svojim kolegama, jer dnevno radi više od 12 ili 16 časova, na maloj udaljenosti i naravno svi koriste ličnu zaštitnu opremu i poštuju sve mjere, ali kao što smo i više puta napominjali svim građanima RS, kada se nalazite u dugoročnom kontaktu sa drugim licima raste rizik od mogućnosti zaraze", kaže direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

Zeljković je ovom prilikom istakao da je Institut preduzeo sve moguće epidemiološke mjere u  zaštiti svih ostalih radnika i da imaju zadovoljavajuću epidemiološku situaciju, kako u Institutu tako i među radnicima ove ustanove.

„Institut za javno zdravstvo i dalje nastavlja da radi nadzor nad epidemiološkom situacijom i dalje da kreira preporuke, da pomaže svim kolegama na terenu, prevashodno primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti , ali prije svega svim građanima RS", poručio je Zeljković.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

“Logično “

16.09.2020 11:09

Dodikov način “čitanja napisanog”!(Sto mi ODGOVARA trenutno)Pa valjda SVI koji su imali ili se SUMNJA da su imali kontakt MORA da budu IZOLOVANI!

ODGOVORITE
Name

Radivoj

16.09.2020 17:00

koliko su para dobili za to priznanje?da imaju koronu.

ODGOVORITE