Пленковић оптужио Милановића да ради против Штаба

Премијер Андреј Пленковић оптужио је данас предсједника Зорана Милановића да ради против Националног штаба за цивилну заштиту, који је формирала влада и који доноси мјере за спречавање заразе корона вируса у Хрватској.

Регион 16.09.2020 | 11:25
Пленковић оптужио Милановића да ради против Штаба

Милановић је, наиме, коментаришући одлуку Уствног суда, који је одбацио све захтјеве за оцјену уставности мјера које је Штаб донио ради спречавања ширења пандемије, осим мјере о забрани рада трговина недјељом, јуче оцијенио да се Уставни суд "препао".

"Шта мислимо, јесу ли сви ови који су били против нека контра политицка агенда, неки активизам, а да су ови други били у складу са законом и Уставом па и судије", запитао је Пленковић.

На инсистирање новинара да каже да ли мисли да је предсједник Републике тај активиста који предводи нападе на Штаб, Пленковић је одговорио потврдно и додао да је "пар људи узбуркало причу и да је ово дио идентификованих активистичких група".

"Ми сви који дуго пратимо ствари, пратите ви, пратим ја, није то никаква служба. Ја сам аналитичан, гледам ко шта пише, ко шта говори, ко је са ким повезан и ствари су јасне", тврди Пленковић новинарима на уласку у парламент.

"Све је јасно", казао је Пленковић упитан да ли су предсједник Милановић и уставне судије који су гласали против повезани.

Нема, каже, појма шта је те судије инспирисало да гласају против, јесу ли то иступи предсједника и додаје да га "није ни брига".

"А ови који кажу да у Уставном суду нису храбри, што нису сами ишли пред Уставни суд" додао је Пленковић прецизирајући да притом мисли на Милановића.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ненад

16.09.2020 11:35

Данас долази Додик да их мири.

ОДГОВОРИТЕ