Plenković optužio Milanovića da radi protiv Štaba

Premijer Andrej Plenković optužio je danas predsjednika Zorana Milanovića da radi protiv Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu, koji je formirala vlada i koji donosi mjere za sprečavanje zaraze korona virusa u Hrvatskoj.

Region 16.09.2020 | 11:25
Plenković optužio Milanovića da radi protiv Štaba

Milanović je, naime, komentarišući odluku Ustvnog suda, koji je odbacio sve zahtjeve za ocjenu ustavnosti mjera koje je Štab donio radi sprečavanja širenja pandemije, osim mjere o zabrani rada trgovina nedjeljom, juče ocijenio da se Ustavni sud "prepao".

"Šta mislimo, jesu li svi ovi koji su bili protiv neka kontra politicka agenda, neki aktivizam, a da su ovi drugi bili u skladu sa zakonom i Ustavom pa i sudije", zapitao je Plenković.

Na insistiranje novinara da kaže da li misli da je predsjednik Republike taj aktivista koji predvodi napade na Štab, Plenković je odgovorio potvrdno i dodao da je "par ljudi uzburkalo priču i da je ovo dio identifikovanih aktivističkih grupa".

"Mi svi koji dugo pratimo stvari, pratite vi, pratim ja, nije to nikakva služba. Ja sam analitičan, gledam ko šta piše, ko šta govori, ko je sa kim povezan i stvari su jasne", tvrdi Plenković novinarima na ulasku u parlament.

"Sve je jasno", kazao je Plenković upitan da li su predsjednik Milanović i ustavne sudije koji su glasali protiv povezani.

Nema, kaže, pojma šta je te sudije inspirisalo da glasaju protiv, jesu li to istupi predsjednika i dodaje da ga "nije ni briga".

"A ovi koji kažu da u Ustavnom sudu nisu hrabri, što nisu sami išli pred Ustavni sud" dodao je Plenković precizirajući da pritom misli na Milanovića.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nenad

16.09.2020 11:35

Danas dolazi Dodik da ih miri.

ODGOVORITE