Судског епилога нема за корупцију у доба короне

Из организације Транспаренси интернешнел БиХ су упозорили да си од јануара ове године примили више од 1500 пријава корупције и других незаконтих радњи, а које су повезане са пандемијом вируса корона. Подношене су и пријаве, али без епилога.

Република Српска 15.09.2020 | 19:19
Судског епилога нема за корупцију у доба короне

Цовид 19 није само здравствена и економска криза, него и криза корупције, сматрају у Транспаренсију. Начин расподјеле хуманитарне помоћи, карантинске мјере, ограничења људских права, јавне набавке и заштита медицинских радника, само су неке од сфера гдје су уочене незаконитости, сматрају у Транспаренсију.

Ту су и проблеми са радом приватних предшколских установа у Бањалуци, којима је био забрањен рад, а да нису имали право на помоћ која је додјељивана правним субјектима којима је био онемогућен рад.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић сматра да радњама гдје постоји сумња да су незаконите треба да се бави правосуђе.   

Колико су институције спремне да реагују, сматра посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић, најбоље свједочи то што је од почетка пандемије вируса корона лично поднио 10 кривичних пријава због сумњивих активности, посебно у области јавних набавки, кроз које је, како тврди, нестало 60 милиона марака, а до сада нико није одговарао,

Станивуковић каже да је затражио и одржавање посебне сједнице парламента гдје би се расправљало о јавним набавкама у времену пандемије вируса корона, међутим, странке скупштинске већине за то нису биле заинтересоване.

БН ТВ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добој

15.09.2020 23:19

Прије свега крсење људских права и то основних...право на рад, право на зивот, право на кретање...о томе требају добро стране амбасаде у Босни да размисле. Да увиде какву аветињу од дрзаве су створили у срцу Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

16.09.2020 06:14

КРИЗА КОРУПЦИЈЕ, НИЈЕ КРИЗА КОРУПЦИЈЕ. КОРУПЦИЈА ЈЕ ПРОЦВЕТАЛА

ОДГОВОРИТЕ