Sudskog epiloga nema za korupciju u doba korone

Iz organizacije Transparensi internešnel BiH su upozorili da si od januara ove godine primili više od 1500 prijava korupcije i drugih nezakontih radnji, a koje su povezane sa pandemijom virusa korona. Podnošene su i prijave, ali bez epiloga.

Republika Srpska 15.09.2020 | 19:19
Sudskog epiloga nema za korupciju u doba korone

Covid 19 nije samo zdravstvena i ekonomska kriza, nego i kriza korupcije, smatraju u Transparensiju. Način raspodjele humanitarne pomoći, karantinske mjere, ograničenja ljudskih prava, javne nabavke i zaštita medicinskih radnika, samo su neke od sfera gdje su uočene nezakonitosti, smatraju u Transparensiju.

Tu su i problemi sa radom privatnih predškolskih ustanova u Banjaluci, kojima je bio zabranjen rad, a da nisu imali pravo na pomoć koja je dodjeljivana pravnim subjektima kojima je bio onemogućen rad.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković smatra da radnjama gdje postoji sumnja da su nezakonite treba da se bavi pravosuđe.   

Koliko su institucije spremne da reaguju, smatra poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, najbolje svjedoči to što je od početka pandemije virusa korona lično podnio 10 krivičnih prijava zbog sumnjivih aktivnosti, posebno u oblasti javnih nabavki, kroz koje je, kako tvrdi, nestalo 60 miliona maraka, a do sada niko nije odgovarao,

Stanivuković kaže da je zatražio i održavanje posebne sjednice parlamenta gdje bi se raspravljalo o javnim nabavkama u vremenu pandemije virusa korona, međutim, stranke skupštinske većine za to nisu bile zainteresovane.

BN TV 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doboj

15.09.2020 23:19

Prije svega krsenje ljudskih prava i to osnovnih...pravo na rad, pravo na zivot, pravo na kretanje...o tome trebaju dobro strane ambasade u Bosni da razmisle. Da uvide kakvu avetinju od drzave su stvorili u srcu Evrope.

ODGOVORITE
Name

Vuper

16.09.2020 06:14

KRIZA KORUPCIJE, NIJE KRIZA KORUPCIJE. KORUPCIJA JE PROCVETALA

ODGOVORITE