Трговци у минусу: Велики губици због пандемије

Трговци широм Босне и Херцеговине биљеже губитке у пословању због пада куповне моћи и тренутно другачијег начина живота усљед епидемиолошких мјера.

Босна и Херцеговина 15.09.2020 | 07:44
Трговци у минусу: Велики губици због пандемије

У минусу су сви трговци, укључујући и оне који продају храну. Ипак, има и оних који задовољно трљају руке, јер им је продаја скочила у односу на прошлу годину.

То су оне трговине које нуде информацијско–комункацијску опрему, које су у мају имале раст продаје од 7,7 одсто у односу на исти период лани, те продавнице спортске опреме, које су имале промет већи за чак 22,1 одсто у односу на пети мјесец лани.

У пет мјесеци ове године укупна трговина на мало је забиљежила реални пад промета од 7,9 одсто, док је у мају реални пад у малопродаји износио 10,7 одсто.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Плус

15.09.2020 06:02

Ако је судити по гужвама у трговинским центрима, тржницама и пијацама, али и по свакодневно већим цијенама прехрамбене и друге робе, трговци добро послују. Чак ако неки остварују пад промета они то надокнађују вишим цијенама тако да су на позитивној нули или у плусу.Трговци, као и угоститељи кукају како би од Владе добили какву новчану надокнаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирусометар

15.09.2020 06:35

Важно је носити метар са собом да измјеримо колико смо од другог удаљени. Проблем је што морамо носити онај већи метар, јер зацртани метар варира. Ваљда вирус шета другачије зависно од маркета до маркета, институције итд.

Name

Мики

15.09.2020 07:39

Ја радим у ресторану никада висе није било посла као сада. Само се безвезе кука да се извуце пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

15.09.2020 07:54

Када су проклети је у марту куповали залихе није вам сметао раст продаје. Сад они троше залихе да се не покваре

ОДГОВОРИТЕ