Трамп одржао први митинг у затвореном у Невади

Амерички председник Доналд Трамп одржао је први митинг у затвореном после неколико месеци упркос локалним прописима о забрани скупова већих од 50 људи на оваквим местима.

Свијет 14.09.2020 | 09:26
Трамп одржао први митинг у затвореном у Невади

Митинг у производном погону у Хендерсону у Невади уследио је у време када се САД приближавају броју од 200.000 преминулих од вируса корона. Број нових случајева на дневном нивоу је у опадању, али стручњаци кажу да је поштовање прописа о физичком дистанцирању и даље кључно за сузбијање вируса.

Трамп је говорио окупљенима дуже од једног сата у фабрици чији је власник један од његових присталица. Агенција ДПА преноси да многи нису носили маске.

-Реците свом гувернеру да отвори државу- рекао је Трамп и додао да САД праве "последњи заокрет" у пандемији вируса корона.

Трамп је рекао да ће за 51 дан уследити победа у Невади и да ће освојити још четири године у Белој кући. Портпарол градске управе Кетлин Ричардс изјавила је да догађај представља кршење наређења у вези са Ковидом 19 и да би произвођач могао да изгуби дозволу за рад.

Гувернер Неваде Стив Сисолак, из редова демократа, рекао је пре скупа да Трамп "безобзирно и себично угрожава безбројне животе овде у Невади".

Директор за комуникације у Трамповој кампањи Тим Мурто изјавио је да Американци могу да учествују у протестима, "коцкају се у касину или спаљују мале радње у немирима", па онда треба и да буду у могућности да чују председника.

Службеници кампање рекли су да ће вршити мерење температуре на скупу и да ће делити маске и санитарни материјал, али учесници Трампових скупова често не носе маске.

Трамп је претходни митинг у затвореном одржао у јуну у Талси, у држави Оклахома, након чега је у граду забележен пораст броја инфицираних.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар