Протести у Белгији: Медицинари траже веће плате

У Бриселу је данас протестовало око 4.000 здравствених радника захтијевајући већа улагања државе у здравствени систем у земљи која је тешко погођена пандемијом вируса корона.

Свијет 13.09.2020 | 20:48
Протести у Белгији: Медицинари траже веће плате

Здравствени радници, који су носили су маске и транспаренте на којима је писало “водите бригу о здравственим радницима”, позвали су политичаре да повећају плате и издвајања за здравствени систем.

-Дошли смо у Брисел да захтијевамо веће поштовање за наш посао и веће плате – рекла је Мари-Стела, која ради као медицинска сестра од 1988. године.

Друга учесница протеста Клодин, медицинска сестра на психијатријској клиници, рекла је да би жељела да има више средстава да може да пружи услуге и његу високог квалитета.

Протесте је организовала група “Ла Санте ен Лут” која тврди да је епидемија вируса корона показала све слабости здравственог система Белгије, укључујући недостатак адекватне заштите здравствених радника и мањак тестова.

У Белгији је до сада од посљедица инфекције вирусом корона умрло 9.923 људи, а 92.478 је заражено.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добој

14.09.2020 02:45

Мозда и добијете веце признање, али тек након сто изадјете на улице и казете истину. Да сте сво ово вријеме радили у празним болницама и да вам је то јако пријало. Сутили сте док је наводно корона харала, а дрзава давала новцане допинге да сутите. Реците истину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људ'на

15.09.2020 06:16

Ајде горе на укц да те одведем, обучемо те у комбинезон и да проведеш 1 дан. Ако не промијениш мишљење, дођем ти 1000 марака.