Protesti u Belgiji: Medicinari traže veće plate

U Briselu je danas protestovalo oko 4.000 zdravstvenih radnika zahtijevajući veća ulaganja države u zdravstveni sistem u zemlji koja je teško pogođena pandemijom virusa korona.

Svijet 13.09.2020 | 20:48
Protesti u Belgiji: Medicinari traže veće plate

Zdravstveni radnici, koji su nosili su maske i transparente na kojima je pisalo “vodite brigu o zdravstvenim radnicima”, pozvali su političare da povećaju plate i izdvajanja za zdravstveni sistem.

-Došli smo u Brisel da zahtijevamo veće poštovanje za naš posao i veće plate – rekla je Mari-Stela, koja radi kao medicinska sestra od 1988. godine.

Druga učesnica protesta Klodin, medicinska sestra na psihijatrijskoj klinici, rekla je da bi željela da ima više sredstava da može da pruži usluge i njegu visokog kvaliteta.

Proteste je organizovala grupa “La Sante en Lut” koja tvrdi da je epidemija virusa korona pokazala sve slabosti zdravstvenog sistema Belgije, uključujući nedostatak adekvatne zaštite zdravstvenih radnika i manjak testova.

U Belgiji je do sada od posljedica infekcije virusom korona umrlo 9.923 ljudi, a 92.478 je zaraženo.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doboj

14.09.2020 00:45

Mozda i dobijete vece priznanje, ali tek nakon sto izadjete na ulice i kazete istinu. Da ste svo ovo vrijeme radili u praznim bolnicama i da vam je to jako prijalo. Sutili ste dok je navodno korona harala, a drzava davala novcane dopinge da sutite. Recite istinu!

ODGOVORITE
Name

Ljud'na

15.09.2020 04:16

Ajde gore na ukc da te odvedem, obučemo te u kombinezon i da provedeš 1 dan. Ako ne promijeniš mišljenje, dođem ti 1000 maraka.