Након експлозије, Стојановић подлегао повредама

Возач џипа који је дигнут у ваздух подлегао повредама у Ургентном центру.

Србија 13.09.2020 | 14:46
Након експлозије, Стојановић подлегао повредама

Страхиња Стојановић који је данас тешко повређен у експлозији возила преминуо је, преносе београдски медији.

Подсећамо, на Новом Београду данас око поднева догодила се експлозија у којој је уништен џип БМW X5. Аутомобил је одлетео у ваздух док је био у покрету.

У експлозији за коју се верује да је даљински детонирана, поред Стојановића повређена је и држављанка Колумбије.

Стојановић је раније повезиван са убиством познатог адвоката Драгослава Мише Огњановића, пише Блиц.

Драгослав Миша Огњановић убијен је 28. јула у хаустору зграде на Новом Београду у којој је живио са својом супругом и бебом, док је са њим у друштву у тренутку ликвидације био његов старији син Петар, ког је један од хитаца погодио у шаку.

Седам мјесеци касније истражне радње и прикупљени докази довели су до двојице осумњичених који би могли бити или директни извршиоци убиства или логистичка подршка, од којих је један, како су медији пренијели, брат убијеног вође навијача Црвене Звезде, а други, како је Политика писала, Страхиња Стојановић из Земуна.

Страхиња Стојановић доспео је у жижу јавности у августу 2018. године, када је у земунском насељу Галеника експлодирао аутомобил марке “ауди” у ком је, у тренутку детонације, била бивша мисица из Шпаније Олат Билбао Гонзалес (21), али је по својим криминалним радњама одавно познат полицијским и судским органима.

Из затвора у ком је био због изазивања опште опасности изашао је у априлу претпрошле године, а у августу у експлозији “аудија” која је, по свему судећи, била намијењена њему, тешко је повријеђена мисица из Шпаније, док је Стојановић стицајем околности прошао неповријеђен јер се баш у том тренутку вратио до стана по мобилни телефон.

Све се догодило двије недеље након убиства Огњановића, те је у самом старту постало сумњиво да су ова два случаја повезана, будући да се, према информацијама које су се сада појавиле, Огњановић и сам рекао да сумња да га Стојановић са још једним мушкарцем континуирано прати.

У јавности је познат и због кумства са Милошем Видаковићем, за чије је убиство осуђена група блиска Слободану Шарановићу.

Наводно је Страхиња у априлу 2013. на Галеници ранио кума, а разлог је била Видаковићева жена. Иако је знао ко га је повриједио, Видаковић то полицији није желио да открије.

Управо се Стојановић помињао и као налогодавац злочина у Будви, 2. јула 2013, када је наочиглед 500 људи убијен Видаковић. То убиство признао је Милош Војновић, али се у оптужници није нашло име Страхиње Стојановића, већ је као налогодавац био наведен Бранислав Шарановић.

Током поступка пред Специјалним судом Војновић је испричао да је Стојановић 2013. дошао у Будву са задатком да убије Луку Ђуровића, блиског сарадника Луке Бојовића. Војновић је испричао и да се мјесец дана пре него што ће убити Видаковића крио у стану Стојановића.

У оптужници стоји да је Стојановићев ДНК нађен у стану у Будви у коме су се крили Милош Делибашић и остали оптужени за убиство. За учешће у тој ликвидацији, али и у ликвидацији Николе Бојовића, млађег брата Луке Бојовића, осуђен је и Страхињин пријатељ Славиша Новаковић, који је у бјекству.

Новаковић је у бјекству, а помињало се да је учествовао у егзекуцији Радета Ракоњца, пријатеља Луке Бојовића 2014.

Страхињин отац, Паја Стојановић, убијен је крајем септембра 2015. године, такође у насељу Галеника. Најприје се сумњало да је Паја ликвидиран због сина, међутим, даљом истрагом је обухваћен и сам Страхиња. Инспектори су га третирали и као осумњиченог, јер је Паја наводно малтретирао његову мајку. Ипак, нема информација да је био хапшен због овог убиства.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јаффа

13.09.2020 13:00

Изгледа да ће околина бити мирнија без њега, овај је по овој причи свјесно ишао до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

13.09.2020 13:07

Бас добар момак,нека фина породица.Страсно је колико тих кримоса има и у Србији и у овом насем пропалом друству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

13.09.2020 13:08

Ако је бар пола тачно што се пише не треба ни таржити кривцаАуто на отпад опери улицу и идемо даље.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

13.09.2020 13:16

Бленто неки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

13.09.2020 13:40

А мислио је стероиди га цине бесмртним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анас

13.09.2020 15:32

Кад дрзава не ради свој посао, раде криминалци свој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

13.09.2020 17:16

Он је изгледа свој живот изгубио давно, само га је смрт сада стигла.

ОДГОВОРИТЕ