Nakon eksplozije, Stojanović podlegao povredama

Vozač džipa koji je dignut u vazduh podlegao povredama u Urgentnom centru.

Srbija 13.09.2020 | 14:46
Nakon eksplozije, Stojanović podlegao povredama

Strahinja Stojanović koji je danas teško povređen u eksploziji vozila preminuo je, prenose beogradski mediji.

Podsećamo, na Novom Beogradu danas oko podneva dogodila se eksplozija u kojoj je uništen džip BMW X5. Automobil je odleteo u vazduh dok je bio u pokretu.

U eksploziji za koju se veruje da je daljinski detonirana, pored Stojanovića povređena je i državljanka Kolumbije.

Stojanović je ranije povezivan sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, piše Blic.

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula u haustoru zgrade na Novom Beogradu u kojoj je živio sa svojom suprugom i bebom, dok je sa njim u društvu u trenutku likvidacije bio njegov stariji sin Petar, kog je jedan od hitaca pogodio u šaku.

Sedam mjeseci kasnije istražne radnje i prikupljeni dokazi doveli su do dvojice osumnjičenih koji bi mogli biti ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška, od kojih je jedan, kako su mediji prenijeli, brat ubijenog vođe navijača Crvene Zvezde, a drugi, kako je Politika pisala, Strahinja Stojanović iz Zemuna.

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu 2018. godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu pretprošle godine, a u avgustu u eksploziji “audija” koja je, po svemu sudeći, bila namijenjena njemu, teško je povrijeđena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovrijeđen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

Sve se dogodilo dvije nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

U javnosti je poznat i zbog kumstva sa Milošem Vidakovićem, za čije je ubistvo osuđena grupa bliska Slobodanu Šaranoviću.

Navodno je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, a razlog je bila Vidakovićeva žena. Iako je znao ko ga je povrijedio, Vidaković to policiji nije želio da otkrije.

Upravo se Stojanović pominjao i kao nalogodavac zločina u Budvi, 2. jula 2013, kada je naočigled 500 ljudi ubijen Vidaković. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali se u optužnici nije našlo ime Strahinje Stojanovića, već je kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

Tokom postupka pred Specijalnim sudom Vojnović je ispričao da je Stojanović 2013. došao u Budvu sa zadatkom da ubije Luku Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Vojnović je ispričao i da se mjesec dana pre nego što će ubiti Vidakovića krio u stanu Stojanovića.

U optužnici stoji da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo. Za učešće u toj likvidaciji, ali i u likvidaciji Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, osuđen je i Strahinjin prijatelj Slaviša Novaković, koji je u bjekstvu.

Novaković je u bjekstvu, a pominjalo se da je učestvovao u egzekuciji Radeta Rakonjca, prijatelja Luke Bojovića 2014.

Strahinjin otac, Paja Stojanović, ubijen je krajem septembra 2015. godine, takođe u naselju Galenika. Najprije se sumnjalo da je Paja likvidiran zbog sina, međutim, daljom istragom je obuhvaćen i sam Strahinja. Inspektori su ga tretirali i kao osumnjičenog, jer je Paja navodno maltretirao njegovu majku. Ipak, nema informacija da je bio hapšen zbog ovog ubistva.

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaffa

13.09.2020 15:00

Izgleda da će okolina biti mirnija bez njega, ovaj je po ovoj priči svjesno išao do kraja.

ODGOVORITE
Name

Denis

13.09.2020 15:07

Bas dobar momak,neka fina porodica.Strasno je koliko tih krimosa ima i u Srbiji i u ovom nasem propalom drustvu.

ODGOVORITE
Name

prijedor

13.09.2020 15:08

Ako je bar pola tačno što se piše ne treba ni taržiti krivcaAuto na otpad operi ulicu i idemo dalje.....

ODGOVORITE
Name

Romanija

13.09.2020 15:16

Blento neki.

ODGOVORITE
Name

Brko

13.09.2020 15:40

A mislio je steroidi ga cine besmrtnim

ODGOVORITE
Name

Anas

13.09.2020 17:32

Kad drzava ne radi svoj posao, rade kriminalci svoj...

ODGOVORITE
Name

Box

13.09.2020 19:16

On je izgleda svoj život izgubio davno, samo ga je smrt sada stigla.

ODGOVORITE