Поново се огласила одбјегла докторка

Кинеска виролошкиња, која је побјегла из родне земље након што је јавно рекла да је Пекинг прикривао чињеницу да се корона вирус шири међу људима, сада тврди да ће изнијети доказе да је вирус креиран од стране човјека.

Свијет 13.09.2020 | 14:02
Поново се огласила одбјегла докторка

гледна докторка Ли Менг Јан, која се специјализовала за вирологију и имунологију у хонгконшкој Школи јавног здравља, тврди је да је Пекинг добро знао за корона вирус и прије него што су се појавили извјештаји о првим случајевима заражавања.

Она је под претњама била принуђена да побјегне из Хонгконга у Америку, а јуче се огласила са тајне локације и изнијела нове информације, преноси Блиц.

Ли Менг каже да су извјештаји да је корона вирус настао на пијаци у Вухану “димна завјеса“ и да планира да објави извјештај који, како тврди, доказује да је вирус човјек створио.

– Овај вирус није из природе. Долази из лабораторије у Вухану. Секвенца генома је попут отиска људског прста и на основу тога можете идентификовати ове ствари. Користићу ове доказе да кажем људима зашто је ово дошло из лабораторије у Кини, зашто су они ти који су то направили – рекла је докторка.

Тврди је да су информације које је прикупила прије него што је побјегла из земље избрисане из владиних база података и да је њеним колегама наређено да “шире гласине о њој”.

– Избрисали су све моје податке, а такође су рекли људима да шире гласине о мени, да сам лажов, да не знам ништа… Покушаће да контролишу моју породицу и пријатеље – рекла је,

Виролошкиња је радила на престижном хонгконшком универзитету, једном од водећих свјетских центара за истраживање заразних болести и кључном дијелу глобалне епидемиолошке мреже Свјетске здравствене организације (СЗО).

Кроз своје медицинске и научне контакте, она тврди да је случајно наишла на “заташкавање епских размера”, али њени докази о преношењу вируса међу људима и тврдње да је Пекинг намјерно искривио детаље о пореклу вируса једноставно су игнорисани.

Како је број жртава порастао, докторка је сматрала да има моралну и научну дужност да узбуни јавност, а након тога је побегла у Америку у страху за свој живот.

– Била сам доктор медицине. Радила са гомилом врхунских свјетских стручњака и пошто сам дипломирала у континенталној Кини, мени је додијељена тајна истрага о новој упали плућа у Вухану. Све што сам открила пријавила сам својим надређенима, али пошто нико није реаговао, нисам могла да ћутим, иако сам се плашила кинеске владе – испричала је.

Како каже, она није била једини медицински радник који је желио да јавности предочи истину о корона вирусу. Осам доктора ухапшено је 23. јануара због упозорења о корона вирусу које су дијелили на друштвеним мрежама, наводећи да “шире неистине”. Затим је један од узбуњивача, др Ли Венлијанг преминуо 7. фебруара.

Кинеске власти су напале њен углед и репутацију, дискредитујући њене тврдње. У склопу тога, Универзитет Хонгконга огласио се саопштењем у ком се наводи да њена изјава нема везе са кључним чињеницама.

– Др Јан никада није вршила истраживање преноса вируса са човјека на човјека у периоду од децембра 2019. до јануара 2020. године. Желимо да истакнемо да је др Јан можда преувеличала чињенице које немају научно упориште, те да су обичне гласине – наводи се у саопштењу.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ако је истина

13.09.2020 12:11

сто она тврди и ако се било кад доказе има резим у Кини да да оставку, све до једног. Јел ко вјерује у то, то за оставку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2020 12:56

Ма ко ће да да оставку хахаха и коме? Ко има здравог разума тај је одмах схватио да је ово од почетка кинески вирус, па нису њихови доктори за џабе обилазили угрожена подручја и поклањали маске, ено у wухану нема више заражених ни једног, зар то није чудно

Name

Ре

13.09.2020 13:11

Ниједан резим неце дати оставку! Колико је насих требало дати оставке и...

Name

Контра Кине

13.09.2020 12:17

Ово је тачно што је изнијела доктор молекуларне биологије Кинескиња.Једном сам већ писао да ми је Кина била симпатична међутим сад мислим да би се Европа и САД требали би се окренути себи.Апсолутно би требало почети прекидати и економску сарадњу са Кином.Једина добра ствар што је Вучић потписао у Вашингтону је избацивање кинеских антена 5Г мреже.Једино добро иначе споразум је штетан за Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

интетесантно

13.09.2020 13:13

Кад цовек цита овакве текстове, стице утисак да у Кини нема "невладиних" организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цитај

13.09.2020 16:36

Хон Конг скола!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

13.09.2020 18:12

Цим је она побегла из Хонг Конга и правац у,,најдемокрацкију " земљу на свету и ста друго се и оцекивало да казе, како би стекла наклоност.

Name

Теорија завјере

13.09.2020 18:46

Ста је овој?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви су они сумњиви

13.09.2020 18:49

Док се не доказе супротно. У Грузији је умрло 260 од експериментиаања, и много обољелих,прије овога....

ОДГОВОРИТЕ
Name

А експерименти

14.09.2020 10:21

САД и КИНА у Грузији.

Name

Куд баш у Америку

14.09.2020 00:31

Како то сви пребјези из Кине и Русије стигну на запад и шире приче а немају ништа од доказа. Зар је њихова ријеч вреднија од ријечи осталог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

14.09.2020 12:09

Погледајте мало колико је научника у историји из родних земаља пребјегло у Америку - САД и постигло успјех и донијело добробит цијелом свијету. Зашто би било и данас другачије.