Рекорд: Угашено преко милион радних мјеста у САД

Дефицит у америчком буџету достигао је рекордан износ од три билиона долара у првих 11 мјесеци ове буџетске године, саопштено је данас из Министарства финансија.

Свијет 11.09.2020 | 21:04
Рекорд: Угашено преко милион радних мјеста у САД

Дефицит је узрокован покушајима администрације да ублажи утицај рецесије изазване пандемијом вируса корона због које је изгубљено више милиона радних мјеста.

Дефицит од октобра до августа је више него двоструко већи од претходног рекорда од 1,37 билиона долара постигнутог 2009. године. Тадашња администрација је давала велике суме како би изашли из Велике рецесије изазване финансијском кризом 2008. године.

Мањак  би могао бити и већи јер је остао још један мјесец буџетске 2020. године која се завршава 30. септембра.

Канцеларија за буџет у америчком Конгресу предвиђа да ће дефицит ове године достићи рекордна 3,3 билиона долара. Међутим, администрација често оствари вишкове у септембру тако да би коначан износ дефицита у буџету за ову годину могао бити нешто мањи од три билиона долара.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

12.09.2020 04:32

Каква манипулација, прво су глобалистицки медији тврдили да је само у априлу и мају у САД угашено 25 милона радних мјеста а сад испада само милон. То би онда значило да је од маја уствари поново запослено 24 милона радника...

ОДГОВОРИТЕ