Rekord: Ugašeno preko milion radnih mjesta u SAD

Deficit u američkom budžetu dostigao je rekordan iznos od tri biliona dolara u prvih 11 mjeseci ove budžetske godine, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija.

Svijet 11.09.2020 | 21:04
Rekord: Ugašeno preko milion radnih mjesta u SAD

Deficit je uzrokovan pokušajima administracije da ublaži uticaj recesije izazvane pandemijom virusa korona zbog koje je izgubljeno više miliona radnih mjesta.

Deficit od oktobra do avgusta je više nego dvostruko veći od prethodnog rekorda od 1,37 biliona dolara postignutog 2009. godine. Tadašnja administracija je davala velike sume kako bi izašli iz Velike recesije izazvane finansijskom krizom 2008. godine.

Manjak  bi mogao biti i veći jer je ostao još jedan mjesec budžetske 2020. godine koja se završava 30. septembra.

Kancelarija za budžet u američkom Kongresu predviđa da će deficit ove godine dostići rekordna 3,3 biliona dolara. Međutim, administracija često ostvari viškove u septembru tako da bi konačan iznos deficita u budžetu za ovu godinu mogao biti nešto manji od tri biliona dolara.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

12.09.2020 06:32

Kakva manipulacija, prvo su globalisticki mediji tvrdili da je samo u aprilu i maju u SAD ugašeno 25 milona radnih mjesta a sad ispada samo milon. To bi onda značilo da je od maja ustvari ponovo zaposleno 24 milona radnika...

ODGOVORITE