Мушкарац заражен короном сједио у башти кафића

Службеници полицијске станице Вировитица открили су како је 62-годишњак заражен корона вирусом одлучио отићи у кафић.

Регион 11.09.2020 | 20:07
Мушкарац заражен короном сједио у башти кафића

Заражени човјек је данас је око 11 сати сједио на тераси угоститељског објекта иако му је изречена мјера лијечења код куће чиме је починио казнено дјело ширење и преношење заразне болести.

Због тога је зарадио кривичну пријаву, а како јавља Информативни центар Вировитица, открили су га рутинском провјером људи који имају мјеру самоизолације или лијечења од куће.

У чланку закона којег је заражени прекршио стоји како ће се казном затвора до двије године казнити онај “ко не поступи по прописима или наредбама којима надлежно државно тијело наређује прегледе, дезинфекцију, дезинсекцију, дератизацију, одвајање болесника или другу мјеру за спречавање и сузбијање заразне болести међу људима, односно за спречавање и сузбијање заразне болести животиња од којих могу обољети и људи, па због тога дође до опасности од ширења заразне болести међу људима или преношења заразне болести са животиња на људе”

Са случајем је упознат и надлежни епидемиолог, јављају из ПУ вировитичко-подравске.

(Аваз)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Брод

11.09.2020 18:31

Тога има икод нас.....Данас у 12х сам, сам цула име новозаразеног у Броду,незваницно,вјерујуци да је тај цовјек, да бих га у 15 х видјела, како на киоску, на тргу,купује новине и сједа у свој аутомобил,Астру? Позвала сам пријатељицу да јој га показем....Зацудјена....Ако је то доиста он ,за казну је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2020 19:26

Јаооо, јеси ли се препала, престаните драмити малоумници једни испраног мозга, као да цете истог тренутка да цркнете ако је неко заразен, јеси имала грипу икад лудацо???? И да је толико опасан вирус ето тај наводно заразени не би био у стању ни да хода а камоли да сједи! Овцееееее једне.

Name

Ре: Ре

11.09.2020 23:23

Слушај ти, овнусино! Због таквих будалетина се ова куга и проширила свијетом! Такви као ти тешко да знају таблицу множења до 10, па ти не вриједи објашњавати да се не зна кад ће и код кога да се појаве озбиљне компликације! Јок, то не стиже до мјеста гдје би ти требао бити мозак, пањино!

Name

За брод

12.09.2020 04:29

Што су хтјели то су и постигли, човјек је човјеку вук, стара изрека, живимо у матриxу, прогон људи који закашљу, који кихну или не дај боже добију температуру или их грло заболи

Name

Ре ре

12.09.2020 05:54

Ја вјерујем да постоји вирус и никог нисам вриједјала као ти,..цовјеце,нити цу тебе. Куцни одгој. Док ти не умре неко у породици,нецес вјеровти. Плсим се заразе за све нас

Name

Уууф

12.09.2020 06:39

Хахахаха, ова вјерује, бравооо, види се да си на ивици од страха, јел перес руке цесто,а?

Name

ДР

11.09.2020 18:36

ПА СТА ОН КОМЕ ИМА ПРЕНИЈЕТ КАД СЕ ЦОВЈЕК ОДЛИЦНО ОСЈЕЦА И ИЗАСАО НА КАФУ. ДА ЈЕ БОЛЕСТАН НЕБИ МОГАО СЕТАТ. ЈЕСТЕ ЛИ ВИ НОРМАЛНИ? ЗДРАВЕ ЉУДЕ ЗАТВОРАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2020 19:44

Безумље. Зла времена за зле људе.

Name

Ре

11.09.2020 22:44

Па како је здрав кад је заразен? Јеси ли ти имбецил, знас ли ста говорис? Нико је затвара здраве људе него је мјера изолације предвидјена да дотицни не пренесе неком вирус, ја не знам како је уопсте 90 посто овог народа успјело заврсити и основну сколу кад не могу схватити изузетно једноставне и просте ствари о кој8ма се труби вец мјесецима, па симпанза би досад схватила ста и како треба и одговорније се понасала од људи у Босни. Или су изгледа ови сто им је сва памет у језику посто мозга немају најгласнији и мисле да це својом дреком надомјестити мањак образовања, културе, одговорности, солидарности, емпатије и здравог разума.

Name

Ре: Ре

11.09.2020 23:29

Не тупи зубе, не вриједи! Будала остаје будала! Знам их неколико таквих, који су се једва живи извукли. Подвили репове мјесец дана и опет наставили бити будале! Будала се не постаје, будала се рађа и тако остаје до краја!

Name

Име

11.09.2020 21:31

Грипа однесе висе од 600.000 живота годишње. Само медији нису вас са тиме плашили ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.09.2020 23:36

Примаријусе, сви познати типови грипе су изоловани, постоје превенције и препоруке. Е, то што људи и за грипу кажу "ма, то је прехладица", па кад им спали плућа, тек онда иду докторима, то је проблем менталног склопа тих 600 000! А, о овом с*ању се врло мало зна, па кад већ негираш, сачекај крај године, па сабери умрле и да те онда чујемо! До тада само навали у кафану и вичи како је све ово измишљено! Дудук, к'о дудук!

Name

Овај цирилицни ре

12.09.2020 06:35

Разгули се јадан, као Кон да манипулисе народом! Разгули иди пери руке, кад ти је вец испран мозак(ако га уопсте и имас).

Name

Рале

12.09.2020 02:18

А колико их има да незнају да имају па сједе по кафицима и ресторанима по продавницама. Најбоље је обиљезити га као курбан бојом по коси па нека народ бјези. Нелигицности у свему од поцетка па до сада колико позелис. А казне су да се надикнаде паре у будзет. Зато су онолике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е јадни ви

12.09.2020 10:42

Па због такви је могуће све измислит,, није грипа не корона и шта, била ствар, ви одма прихватите и дајете себи за право да овде тврдите да је тако,, милион доказа има да невјерухемо у ово а то колико и где и ошта је умрло нечемо ић гледат и испитиват, како јаве тако је,, а шта ако лажу,,, хааа па ето нису,, само ја имам 500 пријетеља по свету,, нико му није умро нити зна кога да је од короне и онда свак свога кад зовне исто тако и множите сад колико нико незна за мртве од корине,, можда има али није то , то што рекламирају, а ви то мало пишите како доликује паметном, или мало оладите, неморате сваки дан коментарисати ви увјек исти,, овде је бар 80% лажи, да знате, глобална превара, дзго смишљана, знају људи, има панетни по том питању,, зато неподржавајте оно што очима невидите, бар шутите,!!!

Name

Брод за Уффф

12.09.2020 20:03

Кад ти умре неко и породице вјеровацес и ти!

ОДГОВОРИТЕ