Подршка општине Угљевик ратном војном инвалиду

Начелник општине Угљевик Василије Перић и предсједник Борачке организације из те општине Јован Маринковић посјетили су ратног војног инвалида Бранислава Тодоровића, којем ће уз подршку општине бити изграђен нови кров на кући.

Република Српска 11.09.2020 | 17:55
Подршка општине Угљевик ратном војном инвалиду

Бранислав Тодоровић је Ратни војни инвалид прве категорије из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата. Рањен је у сукобима на Мајевици прије 26 година.

“Имао сам 21 годину када сам рањен. Као млади војник био сам заробљен у Бјеловару у Хрватској. Сад је све добро. Замолио сам начелника да ми помогне да направим нови кров на кући, питао сам га да ли то општина може у потпуности да финансира. Он је то одобрио, преко борачке. Моја велика захвалност начелнику Василију Перићу и Борачкој организацији Угљевик”, рекао је Тодоровић.

Ратни војни инвалид од своје скромне накнаде не може сам да обезбиједи средства за тако обиман посао, поручују из борачке организације. Зато је општина Угљевик за изградњу крова и реконструкцију куће обезбиједила средства у износу од око 10.000 КМ.

“Ја стално истичем да ратни војни инвалиди од својих примања не могу да воде нормалан живот. Та лична примања, инвалиднине тј. борачка примања морају да се повећају што прије, како бисмо могли нормално да живимо и функционишемо”, наглашава Јован Маринковић, предсједник општинске Борачке организације Угљевик.

“Бранислав Тодоровић је само један од оних људи који су дали огроман допринос у стварању наше Републике Српске. Због тога је наша света дужност и обавеза да, онолико колико то можемо, помажемо. Прије свега онима који су учинили највише за стварање Српске и њиховим потомцима, али и онима који су дали своје дијелове тијела у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату”, истакао је предсједник општине Угљевик Василије Перић.

Перић је додао да ће општина Угљевик наставити да помаже у стамбеном збрињавању свих оних којима је то потребно, све док и последњи становник те општине не буде имао услове живота достојне човјека у 21. вијеку.  

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рајко

11.09.2020 16:02

Ал се сви тркају пред изборе да помогну хахахахах и то од насих пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало друзе

11.09.2020 16:54

Овај нацелник је урадио највише од свих у БиХ сто се тиче бораца. Нису сви исти.

Name

Господо Срби

11.09.2020 16:52

Тито је своје борце наградио и обезбиједио до живота после славне побједе у 2. Свјетском Рату. А шта сте ви Срби дали својим борцима после Одбрамбено-Отаџбинског рата ето овдје у Републици Српској? Његови су се борци шетали ко генерали и били поштовани на прославама, ишли у бању, на море. А ови борци сада ни 20 година после рата немају ништа.Срам нас било Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добијете око сто заслузијете

12.09.2020 02:43

Добијете око сто се заслужили оног Нај веће сто виси

Name

Ре

11.09.2020 21:41

Борци су дали животе за генерале који су и који добијају двије пензије . Једну из БЛ а другу из Бгд

ОДГОВОРИТЕ