Podrška opštine Ugljevik ratnom vojnom invalidu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik Boračke organizacije iz te opštine Jovan Marinković posjetili su ratnog vojnog invalida Branislava Todorovića, kojem će uz podršku opštine biti izgrađen novi krov na kući.

Republika Srpska 11.09.2020 | 17:55
Podrška opštine Ugljevik ratnom vojnom invalidu

Branislav Todorović je Ratni vojni invalid prve kategorije iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. Ranjen je u sukobima na Majevici prije 26 godina.

“Imao sam 21 godinu kada sam ranjen. Kao mladi vojnik bio sam zarobljen u Bjelovaru u Hrvatskoj. Sad je sve dobro. Zamolio sam načelnika da mi pomogne da napravim novi krov na kući, pitao sam ga da li to opština može u potpunosti da finansira. On je to odobrio, preko boračke. Moja velika zahvalnost načelniku Vasiliju Periću i Boračkoj organizaciji Ugljevik”, rekao je Todorović.

Ratni vojni invalid od svoje skromne naknade ne može sam da obezbijedi sredstva za tako obiman posao, poručuju iz boračke organizacije. Zato je opština Ugljevik za izgradnju krova i rekonstrukciju kuće obezbijedila sredstva u iznosu od oko 10.000 KM.

“Ja stalno ističem da ratni vojni invalidi od svojih primanja ne mogu da vode normalan život. Ta lična primanja, invalidnine tj. boračka primanja moraju da se povećaju što prije, kako bismo mogli normalno da živimo i funkcionišemo”, naglašava Jovan Marinković, predsjednik opštinske Boračke organizacije Ugljevik.

“Branislav Todorović je samo jedan od onih ljudi koji su dali ogroman doprinos u stvaranju naše Republike Srpske. Zbog toga je naša sveta dužnost i obaveza da, onoliko koliko to možemo, pomažemo. Prije svega onima koji su učinili najviše za stvaranje Srpske i njihovim potomcima, ali i onima koji su dali svoje dijelove tijela u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu”, istakao je predsjednik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Perić je dodao da će opština Ugljevik nastaviti da pomaže u stambenom zbrinjavanju svih onih kojima je to potrebno, sve dok i poslednji stanovnik te opštine ne bude imao uslove života dostojne čovjeka u 21. vijeku.  

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rajko

11.09.2020 16:02

Al se svi trkaju pred izbore da pomognu hahahahah i to od nasih para

ODGOVORITE
Name

Alo druze

11.09.2020 16:54

Ovaj nacelnik je uradio najviše od svih u BiH sto se tiče boraca. Nisu svi isti.

Name

Gospodo Srbi

11.09.2020 16:52

Tito je svoje borce nagradio i obezbijedio do života posle slavne pobjede u 2. Svjetskom Ratu. A šta ste vi Srbi dali svojim borcima posle Odbrambeno-Otadžbinskog rata eto ovdje u Republici Srpskoj? Njegovi su se borci šetali ko generali i bili poštovani na proslavama, išli u banju, na more. A ovi borci sada ni 20 godina posle rata nemaju ništa.Sram nas bilo Srbi.

ODGOVORITE
Name

Dobijete oko sto zasluzijete

12.09.2020 02:43

Dobijete oko sto se zaslužili onog Naj veće sto visi

Name

Re

11.09.2020 21:41

Borci su dali živote za generale koji su i koji dobijaju dvije penzije . Jednu iz BL a drugu iz Bgd

ODGOVORITE