Трчала за лоповом, савладала га и предала полицији (ВИДЕО)

- Сигурносна камера у једној продавници на Башчаршији у Сарајеву јуче је забиљежила сцену покушаја пљачке, а како пише портал Клиx.ба, херој дана била је радница која је успјела да свлада лопова и преда га полицији

Босна и Херцеговина 11.09.2020 | 09:35
Трчала за лоповом, савладала га и предала полицији (ВИДЕО)

Азра Бећировић је захваљујући физичкој спремности успјела да стигне пљачкаша, савлада га и преда полицији.

С обзиром на чињеницу да је дипломирала криминалистуку, њена реакција је била природна иако овакве ситуације и нису баш уобичајене.

"Данас је један Ром, који је глумио мигранта, искористио тренутак у којем сам накратко била одсутна од радног пулта, отворио касу и украо одређену количину новца. Чула сам да се каса отвара и видјела особу која узима новац. Почео је да трчи, а и ја за њим. Трчао је према Логавиној улици, а кад је схватио да се тамо налази полицијска станица, кренуо је у супротном смјеру. Направио је ту круг, пошао кроз пасаж поред Јеврејске синагоге, затим изашао на главну улицу", прича Бећировићева.

Све вријеме је, наставља причу, викала за њим да је лопов, након чега се у потрагу укључило и неколико грађана који су помогли Азри.

"Након одређеног времена чула сам повике 'полиција, полиција', али били су у цивилу и нисам знала да ли су то заиста полицајци. Сустигла сам коначно лопова који је бацио новац. Покупили смо новац, полицајци су се представили и лопов је врло брзо ухапшен. Касније сам схватила да је могао бити наоружан, има нож, али нисам у том тренутку размишљала о томе. Драго ми је да је све завршило добро", казала је Бећировић.

Како сазнаје Клиx.ба, ухапшени је неколико сати послије пуштен из полицијске станице, а од раније је познат по вршењу истих кривичних дјела.

(Агенције) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

11.09.2020 07:54

Није она херој јер је поступила како не треба. Радница не смије да ризикује, за то постоји осигурање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

11.09.2020 08:54

ПРАВИ ХЕРОЈ, СВАКА ЈОЈ ЦАСТ СВЕ ПОХВАЛЕ.

Name

Андриц

11.09.2020 09:50

Е јесте,бас она у том тренутку размисља о том.Логицно је кад ти неко несто украде сто је твоје да полетис за њим,а не да сједнес и запалис цигару.Не лупетај.Него мени није јасно,он је одраније хапсен због истих дјела,и сад ухапсен,и опет га пустило на слободу.Комедија,то само код нас има.Ма у цорку га 30 год, сваки дан у рудник да копа,па цес видјети како це поново красти,и он и слицни њему...

Name

Ре

11.09.2020 12:27

Хаха...да си ти био на њеном мјесту мјењао би гаће....не сери молим те!!!

Name

Ром као мигрант???

11.09.2020 08:37

Види, види, шта се све не ради да би се мигранти окривили... Роми, Срби, Хрвати... Сви они похваљују мигрантима... Подсјећа ме на '92 када је Бошњацима оодметано да убујају Србе и Хрвате, а то су радили КОСовци и СДБовци у служби Србије и Хрватске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.09.2020 18:51

Ајде, а ви били мирољубиви, па морали увозити муџахедине! Ма, мрш тамо, изроде!

Name

Клептократија и квислинзи

11.09.2020 09:25

Битно је да је криминалац пустен на слободу да мозе "зарадити" да плати казну... xебо систем који је направљен по мјери криминалаца... од дзепароса и сеоских кокосара па до политицке "елите"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

11.09.2020 09:59

неки килав лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2020 10:23

Биће да си ти килав са читањем текста. Цура завршила криминалистику, бави се спортом, а ја сам погледао додатно и слике. Овај је вјероватно и сам бјежао према полицији и звао их да се раније преда

Name

саса

11.09.2020 10:57

браво Азра, браво и храбро. свака цаст.

Name

Ето Видиш

11.09.2020 11:06

Уз просјечног адвоката, овај што га руља гањала може да добије и позамашну оштету, за претрпљени страх , физички и психички бол који су му нањели, а тек расна нетрпељивост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

13.09.2020 10:13

Познат полицији од раније и јос га полиција пусти на слободу који закон ко је овдје луд суд бих корумпиран полиција ради по странацким партијама свара цаст бих ???????

ОДГОВОРИТЕ