Trčala za lopovom, savladala ga i predala policiji (VIDEO)

- Sigurnosna kamera u jednoj prodavnici na Baščaršiji u Sarajevu juče je zabilježila scenu pokušaja pljačke, a kako piše portal Klix.ba, heroj dana bila je radnica koja je uspjela da svlada lopova i preda ga policiji

Bosna i Hercegovina 11.09.2020 | 09:35
Trčala za lopovom, savladala ga i predala policiji (VIDEO)

Azra Bećirović je zahvaljujući fizičkoj spremnosti uspjela da stigne pljačkaša, savlada ga i preda policiji.

S obzirom na činjenicu da je diplomirala kriminalistuku, njena reakcija je bila prirodna iako ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

"Danas je jedan Rom, koji je glumio migranta, iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i vidjela osobu koja uzima novac. Počeo je da trči, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je u suprotnom smjeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu", priča Bećirovićeva.

Sve vrijeme je, nastavlja priču, vikala za njim da je lopov, nakon čega se u potragu uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

"Nakon određenog vremena čula sam povike 'policija, policija', ali bili su u civilu i nisam znala da li su to zaista policajci. Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, ima nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro", kazala je Bećirović.

Kako saznaje Klix.ba, uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih djela.

(Agencije) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Vlad Tepeš

11.09.2020 07:54

Nije ona heroj jer je postupila kako ne treba. Radnica ne smije da rizikuje, za to postoji osiguranje.

ODGOVORITE
Name

Jeste

11.09.2020 08:54

PRAVI HEROJ, SVAKA JOJ CAST SVE POHVALE.

Name

Andric

11.09.2020 09:50

E jeste,bas ona u tom trenutku razmislja o tom.Logicno je kad ti neko nesto ukrade sto je tvoje da poletis za njim,a ne da sjednes i zapalis cigaru.Ne lupetaj.Nego meni nije jasno,on je odranije hapsen zbog istih djela,i sad uhapsen,i opet ga pustilo na slobodu.Komedija,to samo kod nas ima.Ma u corku ga 30 god, svaki dan u rudnik da kopa,pa ces vidjeti kako ce ponovo krasti,i on i slicni njemu...

Name

Re

11.09.2020 12:27

Haha...da si ti bio na njenom mjestu mjenjao bi gaće....ne seri molim te!!!

Name

Rom kao migrant???

11.09.2020 08:37

Vidi, vidi, šta se sve ne radi da bi se migranti okrivili... Romi, Srbi, Hrvati... Svi oni pohvaljuju migrantima... Podsjeća me na '92 kada je Bošnjacima oodmetano da ubujaju Srbe i Hrvate, a to su radili KOSovci i SDBovci u službi Srbije i Hrvatske!

ODGOVORITE
Name

Re:

11.09.2020 18:51

Ајде, а ви били мирољубиви, па морали увозити муџахедине! Ма, мрш тамо, изроде!

Name

Kleptokratija i kvislinzi

11.09.2020 09:25

Bitno je da je kriminalac pusten na slobodu da moze "zaraditi" da plati kaznu... xebo sistem koji je napravljen po mjeri kriminalaca... od dzeparosa i seoskih kokosara pa do politicke "elite"...

ODGOVORITE
Name

ja

11.09.2020 09:59

neki kilav lopov

ODGOVORITE
Name

Re

11.09.2020 10:23

Biće da si ti kilav sa čitanjem teksta. Cura završila kriminalistiku, bavi se sportom, a ja sam pogledao dodatno i slike. Ovaj je vjerovatno i sam bježao prema policiji i zvao ih da se ranije preda

Name

sasa

11.09.2020 10:57

bravo Azra, bravo i hrabro. svaka cast.

Name

Eto Vidiš

11.09.2020 11:06

Uz prosječnog advokata, ovaj što ga rulja ganjala može da dobije i pozamašnu oštetu, za pretrpljeni strah , fizički i psihički bol koji su mu nanjeli, a tek rasna netrpeljivost.

ODGOVORITE
Name

brecalo

13.09.2020 10:13

Poznat policiji od ranije i jos ga policija pusti na slobodu koji zakon ko je ovdje lud sud bih korumpiran policija radi po stranackim partijama svara cast bih ???????

ODGOVORITE