Добој не стипендира студенте и ученике

Савјет младих ПДП-а позива градску управу Добој да распише конкурс за стипендирање студената и ученика с обзиром на то да се приближава почетак нове академске године. Истичу да је Добој један од ријетких градова и општина који не пружа овај вид подршке.

Република Српска 09.09.2020 | 15:32
Добој не стипендира студенте и ученике

Добој има ставку у буџету која износи 200.000 КМ и која је насловљена на помоћ ученицима, студентима и појединцима, каже предсједник Савјета младих ПДП-а, Стефан Гаврић.

Међутим, та тачка је толико уопштена, каже Гаврић, да је могуће ту помоћ додијелити било коме.

“Проблем јесте у томе што се она дијели као помоћ. Дакле нема конкурса, нема никаквих процедура, нема јавног позива и они тај новац дијеле само онима који су подобни и који су чланови владајућих странака”, тврди Гаврић.

Он је упутио позив градској управи да распише конкурс за стипендирање студената и ученика, да одреде јасне критеријуме по којима ће се одређивати статус студената и ученика који треба да добијају тај новац.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Петар Добој

09.09.2020 14:25

Коначно да се неко супротстави Обреновој групи у Добоју. Мледе јуноше из ПДП Добој предвођене храбрим професором Гораном Остојићем су изгледа нови дашак. Штета што је СДС Добој још под негативним утицајем Обреновог човјека у лику С. Телебака. Али то Шаровић не може да очисти до краја. Векико незадовољство влада у старим члановима СНСД-а Добој јер су разбуцани. Сем преподобне св. Сање и још двоје, троје нема никога на листи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

10.09.2020 01:34

Нису ваљали док су били СДС, а тек сад као СНСД не ваљају. У турско доба људи мјењали вјеру да сацувају зивот, а ови ... ови не знају гдје ударају од бахатости.

Name

добој

09.09.2020 15:02

зна се чије се образовање плаћа тим новцем не треба ићи из Добоја да се дође до имена и презимена избацивача и криминалаца и људи сумљиве ратне прослости, на њих се арчи народни новац. Ваљда се боје свог пука?

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимац

09.09.2020 15:17

Па не иде то тако ако будемо сви студирали ко це радит.Зна то Обрен и Јериниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси стипендиста

09.09.2020 16:36

Даје општина стипендије само имају два услова: 1. СНСД (некад СДС) 2. ВПТШ (лахка озренска)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

10.09.2020 20:47

Док његово преосвештенство Борис Јеринић пуши Марлборо, ја као студент данас гледам гдје има јефтинији хљеб и паштета да купим. Хвала му на томе.

ОДГОВОРИТЕ