Загађење у БЛ: Врбас због немара угрожен

Ток ријеке Врбас не само да није искориштен за све врсте потенцијала које пружа, него је неодговорним односом надлежних ова ријека озбиљно угрожена, упозорили су из Партије демократског прогреса. Самим тим, како тврде, угрожено је и људско здравље. 

Република Српска 06.09.2020 | 20:41
Загађење у БЛ: Врбас због немара угрожен

Умјесто да се Врбас чува како би био што више користан као спортски, туристички и привредни потенцијал  , кажу у Партији демократског прогреса, највећа ријека на територији града Бањалука је запуштена.

Упозоравају и да су обале Врбаса запуштене због чега, сматрају у ПДП-у, грађани и еколошки активисти, често морају сами да уређују обалу и корито ријеке Врбас. 

Због недовољне бриге о Врбасу, кажу у ПДП-у, омета се бољи развој и промоција спортских активности по којима је Бањалука позната као што је рафтинг, кајакаштво и дајакаштво. 

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јанко

06.09.2020 19:08

Канализација се испуста у Врбас, нема прецисцавања никаквог. Наравно да је загадјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

06.09.2020 20:17

То радојцицу. Само труј народ. Ниста друго и не знас.

Name

истина

06.09.2020 21:05

Бања Лука је јако прљав и загађн град. Они који то треба да ријеше све то прећутно одобравају. Заиста причати о европском граду, граду зеленила су небулозе и лажи водећих људи града. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН

06.09.2020 23:09

Ви придошлице причате о Врбасу и Бањалуци , да ли се било ко од Вас великих еколога напио Врбаса..и Ви се нашли причати о Бањалуци и Врбасу ..није битно да ли је овај или онај води сви сте Ви исти филозофи...само је јадно сто неко ко није ни руку ставио у наш Врбас прича о Врбасу и Бањалуци ...јадни смо ми сви са Вама таквима ...напите се Врбас код Студенца ,мале Абације ,Зелене Абације,Авдине плазе ,Орлове стијене па онда филозофирај те о Врбасу и Бањалуци.

Name

Кажем

07.09.2020 07:11

Обале Врбаса пуне комараца крвопија, грозни, црни, не може се нормално живјети од њих. Отров живи за човјека. Нешто су прије мјесец дана прскали против њих, али ево грозоту нису уништили. Омладина се ноћу скупља и дернечи. Поготово викендом је грозно, а има неки "право јак" који је ноћу звјерски гласан и хуче, вришти, псује, млати нечим по клупама, стаблима, право идиотско понашање.

Name

извор

06.09.2020 22:25

То загадјене је од извора Врбаса па до Саве јер све отпадне воде морају да се пустају у Врбас и пред БЛ се пумпају у цјеви и водовода и продаје нама са губитком. Све се радило неплански и не струцно и увластитој резији. Каналазација насем граду је катастрофа нити ко зна куд је полозита или је испод градјевина и нема пада и мјесто да буде по средини улица она се као глиста виуга БЛ.Улице се прекопавају кад год ко и како хоце а обале Врбаса су не уцврсцење и препстите саме себи. од кад ја памтим стално се понавља" ми це то све" а кад би се радило како треба било би посла за ове јаднике без запосљена али нико неда кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

07.09.2020 07:17

Е свака ти је на мјесту.....кад се само сјетим ....ста сам пута на лендрином млину пио са извора....и пецао.....ех

Name

ја сам опет

06.09.2020 22:46

Колико година се на утросак воде плаца и каналазација а исто на одвоз смеца и куд иду те паре? а све јос увјк близим путем иде у јадни Врбас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пластика

06.09.2020 22:49

Када це се на сву пластику требати плацати такса да би сеспрецило бацање свагдје и свуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

07.09.2020 09:51

А гдјесу паре дониране за колекторе, ко то покраде...маму вам ј..... лоповску... фуј гадови проклети....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

08.09.2020 06:18

Страсно, они само префд изборе се сјете да народу мало пусте прице. Нема паметног цовијека који це све организовати и уредити град. Није све у крузним токовима, треба нам паркови, цисте ријеке, цист ваздух а не прица...

ОДГОВОРИТЕ