Zagađenje u BL: Vrbas zbog nemara ugrožen

Tok rijeke Vrbas ne samo da nije iskorišten za sve vrste potencijala koje pruža, nego je neodgovornim odnosom nadležnih ova rijeka ozbiljno ugrožena, upozorili su iz Partije demokratskog progresa. Samim tim, kako tvrde, ugroženo je i ljudsko zdravlje. 

Republika Srpska 06.09.2020 | 20:41
Zagađenje u BL: Vrbas zbog nemara ugrožen

Umjesto da se Vrbas čuva kako bi bio što više koristan kao sportski, turistički i privredni potencijal  , kažu u Partiji demokratskog progresa, najveća rijeka na teritoriji grada Banjaluka je zapuštena.

Upozoravaju i da su obale Vrbasa zapuštene zbog čega, smatraju u PDP-u, građani i ekološki aktivisti, često moraju sami da uređuju obalu i korito rijeke Vrbas. 

Zbog nedovoljne brige o Vrbasu, kažu u PDP-u, ometa se bolji razvoj i promocija sportskih aktivnosti po kojima je Banjaluka poznata kao što je rafting, kajakaštvo i dajakaštvo. 

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Janko

06.09.2020 19:08

Kanalizacija se ispusta u Vrbas, nema preciscavanja nikakvog. Naravno da je zagadjen.

ODGOVORITE
Name

Borac

06.09.2020 20:17

To radojcicu. Samo truj narod. Nista drugo i ne znas.

Name

istina

06.09.2020 21:05

Banja Luka je jako prljav i zagađn grad. Oni koji to treba da riješe sve to prećutno odobravaju. Zaista pričati o evropskom gradu, gradu zelenila su nebuloze i laži vodećih ljudi grada. Strašno.

ODGOVORITE
Name

BANJALUČANIN

06.09.2020 23:09

Vi pridošlice pričate o Vrbasu i Banjaluci , da li se bilo ko od Vas velikih ekologa napio Vrbasa..i Vi se našli pričati o Banjaluci i Vrbasu ..nije bitno da li je ovaj ili onaj vodi svi ste Vi isti filozofi...samo je jadno sto neko ko nije ni ruku stavio u naš Vrbas priča o Vrbasu i Banjaluci ...jadni smo mi svi sa Vama takvima ...napite se Vrbas kod Studenca ,male Abacije ,Zelene Abacije,Avdine plaze ,Orlove stijene pa onda filozofiraj te o Vrbasu i Banjaluci.

Name

Kažem

07.09.2020 07:11

Obale Vrbasa pune komaraca krvopija, grozni, crni, ne može se normalno živjeti od njih. Otrov živi za čovjeka. Nešto su prije mjesec dana prskali protiv njih, ali evo grozotu nisu uništili. Omladina se noću skuplja i derneči. Pogotovo vikendom je grozno, a ima neki "pravo jak" koji je noću zvjerski glasan i huče, vrišti, psuje, mlati nečim po klupama, stablima, pravo idiotsko ponašanje.

Name

izvor

06.09.2020 22:25

To zagadjene je od izvora Vrbasa pa do Save jer sve otpadne vode moraju da se pustaju u Vrbas i pred BL se pumpaju u cjevi i vodovoda i prodaje nama sa gubitkom. Sve se radilo neplanski i ne strucno i uvlastitoj reziji. Kanalazacija nasem gradu je katastrofa niti ko zna kud je polozita ili je ispod gradjevina i nema pada i mjesto da bude po sredini ulica ona se kao glista viuga BL.Ulice se prekopavaju kad god ko i kako hoce a obale Vrbasa su ne ucvrscenje i prepstite same sebi. od kad ja pamtim stalno se ponavlja" mi ce to sve" a kad bi se radilo kako treba bilo bi posla za ove jadnike bez zaposljena ali niko neda kredita.

ODGOVORITE
Name

Miki

07.09.2020 07:17

E svaka ti je na mjestu.....kad se samo sjetim ....sta sam puta na lendrinom mlinu pio sa izvora....i pecao.....eh

Name

ja sam opet

06.09.2020 22:46

Koliko godina se na utrosak vode placa i kanalazacija a isto na odvoz smeca i kud idu te pare? a sve jos uvjk blizim putem ide u jadni Vrbas.

ODGOVORITE
Name

Plastika

06.09.2020 22:49

Kada ce se na svu plastiku trebati placati taksa da bi sesprecilo bacanje svagdje i svuda.

ODGOVORITE
Name

Aco

07.09.2020 09:51

A gdjesu pare donirane za kolektore, ko to pokrade...mamu vam j..... lopovsku... fuj gadovi prokleti....

ODGOVORITE
Name

Drina

08.09.2020 06:18

Strasno, oni samo prefd izbore se sjete da narodu malo puste price. Nema pametnog covijeka koji ce sve organizovati i urediti grad. Nije sve u kruznim tokovima, treba nam parkovi, ciste rijeke, cist vazduh a ne prica...

ODGOVORITE