ЦГ у ишчекивању нове власти страхује од насиља

Главна преокупација у Црној Гори је формирање будуће владе после прошлонедељних избора, коју ће извесно формирати опозиција а лидери тих странака проручују да се на њу неће дуго чекати. Црногорски медији због тога мање него уобичајено извештавају о разговорима у Вашингтону али је Алекса Бечић из коалиције "Мир је наша нација" рекао да је добро да се такви споразуму постижу због стабилности у целом региону.

Регион 06.09.2020 | 13:20
ЦГ у ишчекивању нове власти страхује од насиља

Увелико се воде озбиљни разговори о формирању будуће владе Црне Горе и лидери три коалиције које су освојиле већину на парламентарним изборима немају дилему да ће споразума бити и то веома брзо.

Једина дилема је да ли да будућа влада буде експертска или политичка али је за очекивати да ће она бити састављена и од експерата и од људи који имају политичко искуство. 

Треба ипак сачекати до 14. септембра када Изборна комисија саопштити коначан извештај и од када почињу да теку постозборне радње и рокови за формирање владе.

За вечерас у 19 сати заказан је скуп под називом "Црна Гора те зове, немаш изговор" где се очекује  долазак оних који се противе будућој власти и који се боје да би она могла да угрози будућност црногорске државе и нације.

Није јасно ко тачно организује овај скуп, а из Црногорске патриотске организације, која се потписује испод позива на скуп, кажу да неће бити никаквих сукоба већ да ће се чути само песма и да ће се ту окупити, како кажу, "господска Црна Гора".

Опозициони политичари позивају своје присталице на мир и уздржаност и да не наседају на евентуалне провокације.

"Мој позив свим грађанима Црне Горе је на мир, на уздржаност, мудрост, хладну главу. Да се на сваки покушај провокације одговори осмехом, одговори аплаузом јер то су наша браћа, пријатељи, рођаци, комшије. И много је људи и на тим скуповима и који су гласали за ДПС који су часни и поштени. Ми нисмо победеили да би се поново пребројавали, поново делили Црну Гору. Ми смо победили да би помирили Црну Гору и да би је економски и морално уздигли", поручио је лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

Марко Милачић из Праве Црне Горе истиче да не постоји ни теоретска шанса, да било који инцидент дође од стране грађана који су гласали за нову власт.

"Све што се догоди, било лијепо, било негативно, како год они одлуче,иде на рачун Мила Ђукановића", рекао је за РТС Милачић.

(РТС)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

075

06.09.2020 11:28

Прије сат времена сам се вратио из Црне Горе! Био са супругом десет дана, што рећи само 7% прошлогодишњег промета у туризму а туризам генерира цца. 50% ГДП Црне Горе, подјеле на сваком кораку, ПРАЗНЕ плаже, чак и чувене Могрен и Бечићка плажа, не дао Бог да буде један мртав ноћас са било које стране, грађански рат у најави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

06.09.2020 11:41

Засто грађански рат?? Нек се формира власт, па ако буде бољитак, добро је, а ако не, па нека падне та власт и нек се ова изабере. Ко то пријети ратом? Опозиција? А хоће на власт?!! Засто до сада није било пријетњи?? Мило постује вољу градана и шта је проблем.??

Name

Ето Видиш

06.09.2020 12:03

Нема шансе да у Црну Гору додје до Градјанског рата, ту може једино доћи до сукоба обичног Народа и мафије.

Name

Смеђе боје

06.09.2020 12:34

Препустите ви ЦГ шиптарима. Они најбоље знају како се отима и брани туђа територија.

Name

Ре па

06.09.2020 12:50

Мило лаже све, Он је организатор скупа, њему ће усвајањем закона о поријеклу имовине одузети имовину од Милијарду еура јер је и магарцу јасно да не може доказати легалност енормног богатства. Никаквог рата ту нема, све је јасно као дан.

Name

@Ре па

06.09.2020 15:27

Браво!

Name

Ваља

06.09.2020 18:51

Сацувати оплхацкано, по цијену градјанског или било којег рата, јел после тога нема процесуирања.

Name

Рале

06.09.2020 11:29

Мицо, шта кажес да се појави један папак, и сав труд народа упропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

06.09.2020 13:03

Папак се мозе појавити,мозе се појавити и 10 папака,ал онда це градјани своју изборну вољу спровести на улици,и најгоре це проци бас папци,другације је ово од ситуације у РС,а мислим да у овом слуцају ни медјународна заједница неце признати "папак демократију".

Name

Климави

06.09.2020 13:20

Е па не мож' тако у Црну Гору јадо,кодњих је друкчији закон,море само цијела партија, а ако буде папака мандат остаје партији у којој га је стекао,трт Милојка...

Name

сенберац

06.09.2020 13:20

црногорци срби православци имате најпаметнијег митрополита анфилофија слусајте њега и његову памет и свеце бити добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Климави

06.09.2020 13:53

Исти закон као у БиХ мандат припада посланику.Па било је маса прелетаца у Котору Будви инеки дан у Х Новом у контра смјеру