Гренел био неувјерљив за америчке новинаре

- Специјални изасланик председника САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел наљутио се током конференције за новинаре поводом споразума.

Свијет 05.09.2020 | 16:13
Гренел био неувјерљив за америчке новинаре

Он је новинарима замерио да нису посветили довољно пажње том питању.

Рекао је да су новинари у сали можда превише млади за то што раде и да није сигуран ни да би Косово нашли на мапи.

Гренел је покушао да подвуче важност споразума, истичуц́и напоре које је Трамп уложио да за сто доведе председника Србије Александра Вучиц́а и премијера привремених косовских институција Авдулаха Хотија.

"Само да кажем о Косову и Србији! Не знам ни да ли можете да га нађете на мапи. Али ово је грозно", прекинуо је Гренел, који је био изразито узнемирен.

"Можда сте премлади да бисте разумели о чему се ради у овом питању. Можда би старији новинари требало да иступе и кажу: ’Ово је велика ствар. Ово је велико питање", наставио је. Поручио је новинарима и да није сигуран ни да ли знају шта се уопште дешава изван Вашингтона.

Џеф Мејсон, дописник Ројтерса из Беле куц́е, успротивио се рекавши да нико од његових колега "није дошао да слуша предавања".

Гренел је је на то одговорио да је Балкан можда "превише компликован проблем за присутне", и предложио да одвоје "мало времена и поразговарају о овом 21-годишњем питању".

"Његово властито предавање о суштини договора, међутим, било је неуверљиво. Мислим да је то невероватна економска нормализација: гомила ваздушног саобрац́аја, железничког... отварање граница, гомила индустрије. Дакле, опет, не знам шта недостаје", рекао је Гренел групи новинара.

Они који су путем интернета пратили конференцију одмах су се критиковали Гренелове оптужбе да су извештачи били неуки у вези са споразумом Београд–Приштина и његовом сопственом знању о томе јер је све време говорио о „гомили ствари“.

(Б92)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ПРЕСС

05.09.2020 14:35

Наравно да су их новинари провалили да нису постигли ништа.Није то балкан да се новинари утркују ко ће се више додворити власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко-Бановици

05.09.2020 16:19

Свака цаст господину Гренелу!

Name

Добој

06.09.2020 12:45

Ви и треба да се бавите само и искљуциво Васингтоном и САДеом уопсте, никако Балканом, Азијом, Европом, Африком итд. Дјубрад америцка, ко сте ви да рјесавате унутрасња питања било које земље? Ко вам и ста даје право на то?

Name

АТЛАНТИДА

05.09.2020 14:39

Треба бити добро поткован и разумјети ситуацију на Балкану,па онда постављати питања и разумјети ситуацију.Ми овде живимо,не разумијемо ништа,толико је све запетљано,посебно после разарања Југославије,све је као неком лонцу,ништа се не зна!Можда једино је ситуација политицка искристалисана,али не потпуно,у Хрватској,у Словенији потпуно,у БиХ,створена хибридна дрзава,више као колонија,гдје нема ни закона,страни фактор утицајан,отимацина домаћих политичара је доминантна,лудница...како онда иста разумјети.Србија посебна прича,Косово за Србију унутар Србије,за пола свијета независно,нико ништа не може ни разумјети...балкански вилајет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

05.09.2020 14:49

Ни Гренел ни новинари незнају довољно о проблему Косова. Боље би било да се Србија и Косово сами договоре и ријеше проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

05.09.2020 15:59

Бас тако. Тај проблем је у њиховим медијима (и главама) одприлике несто као дефинисање мјера против Цовид-а у данасње вријеме.

Name

Вупер

05.09.2020 15:18

Како се нису договорили амери сад узимају сву контролу на Балкану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

05.09.2020 16:02

Ево, још један примјер како се популисти односе према новинарима. Виђа се то и у другим државама гдје је ова сорта на власти. Само нека народ свагдје има на уму - онако како се понашају према новинарима који им се не увлаче у дупе, тако би се понашали и према сваком слободоумном и критички настројеном грађанину. Као да су краљеви, а не администрација, коју народ сутра може да смијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wаллер

06.09.2020 06:05

Ко нас води од политицара на Балкану не бих имао ниста против да нас Амери ставе под свој протекторат,било би нам боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

06.09.2020 06:36

Уговор је спрдња и покусај политицки поена за Тремпову кампању..у Сад букти Градјански Рат измедју дрзаве Полиције и Градјана Афро Пријекла..Трамп пада на изборима то је сигурно.

ОДГОВОРИТЕ