ДПС признаје пораз, “процрногорску” владу би подржали

Демократска партија социјалиста спремна је да безусловно подржи сваку владу која ће наставити да развија кључне вриједности и остварује националне интересе Црне Горе, закључено је вечерас на сједници Главног одбора.

Регион 05.09.2020 | 07:21
ДПС признаје пораз, “процрногорску” владу би подржали

Демократска партија социјалиста спремна је да безусловно подржи сваку владу која ће наставити да развија кључне вриједности и остварује националне интересе Црне Горе, закључено је вечерас на сједници Главног одбора.

На сједници су разматрани резултати избора и оцијењено је да је ДПС и даље убједљиво најјача политичка снага у Црној Гори.

„Међутим, полазећи од околности да не можемо формирати посланичку већину а тиме и нову владу с досадашњим коалиционим партнерима, изборни резултат представља неуспјех. Упркос томе, наша партија и сви појединци који су учествовали у креирању државне политике у претходним деценијама могу бити поносни на оно што су кључне вриједности које смо остварили: изградња грађанске државе и мултиетничког демократског друштва, поштовање антифашистичких тековина и трасирање европског пута земље. Као водећа државотворна партија, ДПС је спремна да безусловно подржи сваку владу која ће наставити да развија ове вриједности и остварује националне интересе Црне Горе“, наведено је у саопштењу.

ДПС је на изборима сама освојила 30 мандата, а са традиционалним коалиционим партнерима 38, што није довољно за формирање владе. Коалицији “За будућност Црне Горе” припало је 27 мандата, савезу „Мир је наша нација“ 10, а коалицији „Црно на бијело“ четири мандата. Ова три опозициона блока заједно имају већину од 41 мандата.

Саопстења функционера ДПС у кампањи показују да та странка сматра да је коалиција „За будућност Црне Горе“ просрпска и проруска.

На сједници Главног одбора, којом је предсједавао предсједник државе и ДПС-а Мило Ђукановић, констатовано је да сви у Црној Гори имају разлога за задовољство због демократске атмосфере у којој је протекао изборни дан, и да је ДПС „показао завидан ниво политичке културе својим односом према изборним резултатима, што се по први пут дешава у нашој земљи“.

Закључено је такође да се наредне седмице крене са детаљном анализом изборних резултата у свим општинским организацијама, од нивоа мјесних одбора, која ће бити размотрена од стране надлежних органа партије.

(Вијести.ме)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Стоја

05.09.2020 05:45

Нас би рудоња Миле рат изазвао на улицама. Мило јест културно и госпотски прихватио пораз, без обзира сто ми се гади капа доле за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

селт

05.09.2020 06:16

свака милу цаст

Name

Ре

05.09.2020 07:10

Наивни цовјеце, прица за медије је једно а иза врата се планира друго. У свим зенљама окрузења криминал је нула у односу на њих.