DPS priznaje poraz, “procrnogorsku” vladu bi podržali

Demokratska partija socijalista spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je večeras na sjednici Glavnog odbora.

Region 05.09.2020 | 07:21
DPS priznaje poraz, “procrnogorsku” vladu bi podržali

Demokratska partija socijalista spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je večeras na sjednici Glavnog odbora.

Na sjednici su razmatrani rezultati izbora i ocijenjeno je da je DPS i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

„Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh. Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje. Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore“, navedeno je u saopštenju.

DPS je na izborima sama osvojila 30 mandata, a sa tradicionalnim koalicionim partnerima 38, što nije dovoljno za formiranje vlade. Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” pripalo je 27 mandata, savezu „Mir je naša nacija“ 10, a koaliciji „Crno na bijelo“ četiri mandata. Ova tri opoziciona bloka zajedno imaju većinu od 41 mandata.

Saopstenja funkcionera DPS u kampanji pokazuju da ta stranka smatra da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ prosrpska i proruska.

Na sjednici Glavnog odbora, kojom je predsjedavao predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović, konstatovano je da svi u Crnoj Gori imaju razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan, i da je DPS „pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji“.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

(Vijesti.me)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Stoja

05.09.2020 07:45

Nas bi rudonja Mile rat izazvao na ulicama. Milo jest kulturno i gospotski prihvatio poraz, bez obzira sto mi se gadi kapa dole za to!

ODGOVORITE
Name

selt

05.09.2020 08:16

svaka milu cast

Name

Re

05.09.2020 09:10

Naivni covjece, prica za medije je jedno a iza vrata se planira drugo. U svim zenljama okruzenja kriminal je nula u odnosu na njih.