Брајан: Историјски споразум за Србију и Косово, али и САД

Савјетник за национлну безбједност САД Роберт О Брајан оцијенио је данас да је споразум о нормалнизацији економских односа као историјски споразум.

Свијет 04.09.2020 | 22:09
Брајан: Историјски споразум за Србију и Косово, али и САД

Како је рекао, он је историјски не само за Србију и Косово, већ и за САД.

"Било је ово дивно јутро, направили смо искорак у нормализацији економских одоса, помирили конфликт који је трајао деценијама и који је био заглављен годинама захваљујћи предсједнику Доналду Трампу који је одлучио да покуша нешто ново - да направи нови приступ и да кренемо напред", рекао је О''Брајан вечерас на брифингу за новинаре послије потписивања споразума.

"Вучић и Хоти донијели су историјски споразум двјема земљама, али и Сједињеним Државама", рекао је О''Брајан и додао да је овај историјски споразум уследио само неколико дана након што су он и специјани саветник Џаред Кушнер били путници на првом комерцијаном лету између Изралеа и УАЕ.

Додао је да је једна страна економског споразума о нормализацији доноса подразумевала и успостављање дипломатских односа између Косова, већински муслиманске државе, и Израела, што је, како је додао, веома значајно, јер је већ други пут овог мјесеца Израел нормализвоа односе са једном муслиманском земљом.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јова карбуратор

04.09.2020 22:26

Казу од Косова је све и кренуло са Косовом це и заврсити. Надајмо се томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.09.2020 23:24

а засто историјски?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кал

05.09.2020 04:05

Историјски споразум за Израел.?????

ОДГОВОРИТЕ