Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD

Savjetnik za nacionlnu bezbjednost SAD Robert O Brajan ocijenio je danas da je sporazum o normalnizaciji ekonomskih odnosa kao istorijski sporazum.

Svijet 04.09.2020 | 22:09
Brajan: Istorijski sporazum za Srbiju i Kosovo, ali i SAD

Kako je rekao, on je istorijski ne samo za Srbiju i Kosovo, već i za SAD.

"Bilo je ovo divno jutro, napravili smo iskorak u normalizaciji ekonomskih odosa, pomirili konflikt koji je trajao decenijama i koji je bio zaglavljen godinama zahvaljujći predsjedniku Donaldu Trampu koji je odlučio da pokuša nešto novo - da napravi novi pristup i da krenemo napred", rekao je O''Brajan večeras na brifingu za novinare poslije potpisivanja sporazuma.

"Vučić i Hoti donijeli su istorijski sporazum dvjema zemljama, ali i Sjedinjenim Državama", rekao je O''Brajan i dodao da je ovaj istorijski sporazum usledio samo nekoliko dana nakon što su on i specijani savetnik Džared Kušner bili putnici na prvom komercijanom letu između Izralea i UAE.

Dodao je da je jedna strana ekonomskog sporazuma o normalizaciji donosa podrazumevala i uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova, većinski muslimanske države, i Izraela, što je, kako je dodao, veoma značajno, jer je već drugi put ovog mjeseca Izrael normalizvoa odnose sa jednom muslimanskom zemljom.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jova karburator

04.09.2020 22:26

Kazu od Kosova je sve i krenulo sa Kosovom ce i zavrsiti. Nadajmo se tome.

ODGOVORITE
Name

BL

04.09.2020 23:24

a zasto istorijski?

ODGOVORITE
Name

kal

05.09.2020 04:05

Istorijski sporazum za Izrael.?????

ODGOVORITE