Станић: Кошарац ради за увозничке лобије

- Домаћи вишак јунећег меса у БиХ би се могао потроши за мјесец дана, ако би Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа БиХ, искористио могућност да административно-царинским механизмима обезиједи заштиту домаће производње, рекао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у НСРС. 

Република Српска 04.09.2020 | 13:00
Станић: Кошарац ради за увозничке лобије

Станић каже да, умјесто тога, Кошарац моли прерађиваче меса у ФБиХ да купују бикове у Републици Српској. 

„Само је потребно зауставити увоз јунећег меса и не треба никога молити, већ дјеловати против увозних лобија, а у корист домаће привреде“, поручио је Станић.

Он каже да лажна брига Сташе Кошарца показује да он не жели да се супротстави увозничким лобијима. 

„Начин на који он ради довешће до пропасти домаће производње. Ипак су увознички лобији и његов лични интерес важнији  Кошарцу од заштите домаће производње“, истакао је Станић.

Говорећи о економском стању у Републици Српској Станић је навео да актуелна власт, осим задуживања, не нуди никакво друго рјешење.

„Премијер Вишковић прије два дана каже да преговара са ММФ-ом те да ће од њих бити тражено да грејс период буде што дужи и да рок отплате буде што дужи“, навео је Станић.

Према његовим ријечима ове изјаве су доказ да Република Српска нема пара и да се мора задуживати и то на начин да ће кредите  враћати они који треба тек да се роде.

„Вишковић невјешто признаје да само зна молити за паре. Ако међународне финансијске институције затворе приступ Републици Српској својим средствима Република Српска је економски пропала“, упозорио је Станић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Аполо 11

04.09.2020 11:17

То је тако,приближавање ЕУ, слободна трговина све и сви споразуми са западом нису да би нам дјелили паре, него да би нам узели паре . Како да стопирас увоз кад си се надизао кредита од њих и напотписивао споразума о слободној трговини, у трку улазис са Фицом а Запад са Мерцедесом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

04.09.2020 11:27

А за ста сте ви радили кад сте били на истим мјестима,сви сте ви исти и не занима вас народ,само лицни интереси....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.09.2020 17:21

Радили су колико су могли, у условима када нису имали подршку власти из Бања Луке, док садашњи министар трговине, има подршку власти из Бања Луке и не да је сада ишта боље, него је и горе.

Name

За директ

05.09.2020 13:19

Јест тацно крали колко су могли.

Name

Познавалац

04.09.2020 13:21

Кошарац има Хотел уз Дрину тамо негдје....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

04.09.2020 14:55

Открио си топлу воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

04.09.2020 15:40

Али Миладине заборавио си једну "ситницу" .Посто це бити домаце месо кад се стопира увоз ? Искуство нас уци да домаци халапљиво подизу цијене (прасетину за Бозиц сам плацао 7 км зиве ваге и то никако не смијемо висе дозволити ). Ја сам пензионер и гласам за УВОЗ И КОНКУРЕНТНОСТ у цијенама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зп

04.09.2020 16:46

Све је направио твој Саровиц. Сад су фармери узели пет мил. км по основу унтервентног откупа, све у сарадњи са министарствим.

ОДГОВОРИТЕ