Stanić: Košarac radi za uvozničke lobije

- Domaći višak junećeg mesa u BiH bi se mogao potroši za mjesec dana, ako bi Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, iskoristio mogućnost da administrativno-carinskim mehanizmima obezijedi zaštitu domaće proizvodnje, rekao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS. 

Republika Srpska 04.09.2020 | 13:00
Stanić: Košarac radi za uvozničke lobije

Stanić kaže da, umjesto toga, Košarac moli prerađivače mesa u FBiH da kupuju bikove u Republici Srpskoj. 

„Samo je potrebno zaustaviti uvoz junećeg mesa i ne treba nikoga moliti, već djelovati protiv uvoznih lobija, a u korist domaće privrede“, poručio je Stanić.

On kaže da lažna briga Staše Košarca pokazuje da on ne želi da se suprotstavi uvozničkim lobijima. 

„Način na koji on radi dovešće do propasti domaće proizvodnje. Ipak su uvoznički lobiji i njegov lični interes važniji  Košarcu od zaštite domaće proizvodnje“, istakao je Stanić.

Govoreći o ekonomskom stanju u Republici Srpskoj Stanić je naveo da aktuelna vlast, osim zaduživanja, ne nudi nikakvo drugo rješenje.

„Premijer Višković prije dva dana kaže da pregovara sa MMF-om te da će od njih biti traženo da grejs period bude što duži i da rok otplate bude što duži“, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima ove izjave su dokaz da Republika Srpska nema para i da se mora zaduživati i to na način da će kredite  vraćati oni koji treba tek da se rode.

„Višković nevješto priznaje da samo zna moliti za pare. Ako međunarodne finansijske institucije zatvore pristup Republici Srpskoj svojim sredstvima Republika Srpska je ekonomski propala“, upozorio je Stanić.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Apolo 11

04.09.2020 11:17

To je tako,približavanje EU, slobodna trgovina sve i svi sporazumi sa zapadom nisu da bi nam djelili pare, nego da bi nam uzeli pare . Kako da stopiras uvoz kad si se nadizao kredita od njih i napotpisivao sporazuma o slobodnoj trgovini, u trku ulazis sa Ficom a Zapad sa Mercedesom.

ODGOVORITE
Name

RS

04.09.2020 11:27

A za sta ste vi radili kad ste bili na istim mjestima,svi ste vi isti i ne zanima vas narod,samo licni interesi....

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.09.2020 17:21

Radili su koliko su mogli, u uslovima kada nisu imali podršku vlasti iz Banja Luke, dok sadašnji ministar trgovine, ima podršku vlasti iz Banja Luke i ne da je sada išta bolje, nego je i gore.

Name

Za direkt

05.09.2020 13:19

Jest tacno krali kolko su mogli.

Name

Poznavalac

04.09.2020 13:21

Košarac ima Hotel uz Drinu tamo negdje....

ODGOVORITE
Name

Kratko i jasno

04.09.2020 14:55

Otkrio si toplu vodu

ODGOVORITE
Name

mimi53

04.09.2020 15:40

Ali Miladine zaboravio si jednu "sitnicu" .Posto ce biti domace meso kad se stopira uvoz ? Iskustvo nas uci da domaci halapljivo podizu cijene (prasetinu za Bozic sam placao 7 km zive vage i to nikako ne smijemo vise dozvoliti ). Ja sam penzioner i glasam za UVOZ I KONKURENTNOST u cijenama .

ODGOVORITE
Name

Zp

04.09.2020 16:46

Sve je napravio tvoj Sarovic. Sad su farmeri uzeli pet mil. km po osnovu unterventnog otkupa, sve u saradnji sa ministarstvim.

ODGOVORITE