Сви представници Партизана поднијеће одмах оставке!

Партизан се након пар дана чекања огласио саоппштењем за јавност у вези контроверзне утакмице у Новом Саду против Војводине

Фудбал 04.09.2020 | 12:16
Сви представници Партизана поднијеће одмах оставке!

Саопштење преносимо у целости.

Партизан је, након утакмице у Новом Саду, потпуно свестан питања Бертолда Брехта: "У мрачна времена, хоће ли бити песме? Да, биће песме о мрачним временима". ​

У мрачна времена наш најбоље оцењени судија Јовановић покушава да се физички разрачуна са тренером Партизана, играчима Партизана који седе на клупи се обраћа са непоштовањем, уносећи им се у лице и унижавајући своју и њихову професију. ​

У мрачна времена тај судија има двоструке аршине за исте лактове, види оно што не постоји а не види оно што несумњиво постоји.

​У мрачна времена тај судија једном другом клубу не сме да суди јер је тај други клуб то забранио након дербија у ком није шутнуо у оквир гола али зато сме да се бахато и непрофесионално понаша према играчима и стручном штабу Партизана.

​У та иста мрачна времена, цео фудбалски савез је у служби само једног клуба, оног који, када коментарише судијске одлуке на утакмици на којој није учествовао, тај судија бива кажњен несуђењем у наредном колу, клуба, европског првака у досуђеним му пеналима, једином противнику увођењу ВАР технологије и страних судија у српски фудбал.

У мрачним временима, не постоји дискусија унутар институција Фудбалског савеза Србије и Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије јер ФК Партизан нема представника у Извршном одбору ФСС а седнице Заједнице се не сазивају, упркос почетку нове сезоне.

​Све што се саопшти, у овим мрачним временима потпада под рад кафкијанске Дисциплинске комисије ФСС, која пресуђује по аутоматизму, наредбама и без било каквог правничког дигнитета. Тако нико не зна по ком критеријуму се делегирају судије, каква је њихова одговорност и одлучивање о њиховом статусу.

Зато неке судије знају да су заштићене упркос непочинствима којима су бременити и подсмехују се правди и правичности, све у интересу само једног клуба и његове неутажене жеље да пре дербија обезбеди бодовну залиху будући да знамо шта му се на дербију дешава.

Следствено свему овоме, ФК Партизан доноси следеће одлуке: ​1. Сви представници ФК Партизан у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије ће поднети оставке и даље бојкотовати њихов рад:

- Милош Вазура, на место члана Скупштине ФСС,

- Милорад Николић, на место члана скупштине ФСБ,

- Вања Радиновић, на место члана Омладинске комисије ФСС,

- Горан Арнаут, на место Комисије за развој фудбала ФСС,

- Светомир Танасковић, на место потпредседника Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије и на место члана Комисије за женски фудбал ФСС. ​

2. Захтевамо да се хитно утврди одговорност свих чланова Судијске комисије ФСС и санкционише њихов досадашњи рад. ​

3. Захтевамо потпуно транспарентно и јавно делегирање судија по принципу дефинисања јасних и прецизно формулисаних критеријума избора. Избор судија се мора образложено учинити најмање три дана пред прву утакмицу првенственог кола.

Најкасније два дана након завршетка првенственог кола, захтевамо да Судијска комисија јавно објави оцене свих судија које су судиле то коло као и евентуалне санкције у случају да се утврди да су судије својим грешкама оштетиле било који тим.

Захтевамо од Судијске комисије да најзахтевније утакмице кола суде искључиво судије које су, до тог тренутка, најбоље оцењене за свој претходни рад а не да клубови остану ускраћени за било какво сазнање по ком им је критеријуму делегиран одређени судија. ФК Партизан је уверен да је транспарентан рад Судијске комисије у интересу свих учесника у овом такмичењу.

​4. ФК Партизан надаље не признаје рад Дисциплинске комисије ФСС и поднеће захтев за оцену законитости и уставности Дисциплинског правилника ФСС.

​5. ФК Партизан најављује да ће, у случају оглушивања о све горе наведене захтеве, поднети кривичне пријаве против свих лица које сматра осумњиченим за кривично дело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије - договарање исхода такмичења.

(Курир спорт)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоран

04.09.2020 12:44

Тако је,доста висе лоповије и краде,од црвене секте,како у Србији тако и у Р. српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

04.09.2020 13:55

Хаха