Svi predstavnici Partizana podnijeće odmah ostavke!

Partizan se nakon par dana čekanja oglasio saoppštenjem za javnost u vezi kontroverzne utakmice u Novom Sadu protiv Vojvodine

Fudbal 04.09.2020 | 12:16
Svi predstavnici Partizana podnijeće odmah ostavke!

Saopštenje prenosimo u celosti.

Partizan je, nakon utakmice u Novom Sadu, potpuno svestan pitanja Bertolda Brehta: "U mračna vremena, hoće li biti pesme? Da, biće pesme o mračnim vremenima". ​

U mračna vremena naš najbolje ocenjeni sudija Jovanović pokušava da se fizički razračuna sa trenerom Partizana, igračima Partizana koji sede na klupi se obraća sa nepoštovanjem, unoseći im se u lice i unižavajući svoju i njihovu profesiju. ​

U mračna vremena taj sudija ima dvostruke aršine za iste laktove, vidi ono što ne postoji a ne vidi ono što nesumnjivo postoji.

​U mračna vremena taj sudija jednom drugom klubu ne sme da sudi jer je taj drugi klub to zabranio nakon derbija u kom nije šutnuo u okvir gola ali zato sme da se bahato i neprofesionalno ponaša prema igračima i stručnom štabu Partizana.

​U ta ista mračna vremena, ceo fudbalski savez je u službi samo jednog kluba, onog koji, kada komentariše sudijske odluke na utakmici na kojoj nije učestvovao, taj sudija biva kažnjen nesuđenjem u narednom kolu, kluba, evropskog prvaka u dosuđenim mu penalima, jedinom protivniku uvođenju VAR tehnologije i stranih sudija u srpski fudbal.

U mračnim vremenima, ne postoji diskusija unutar institucija Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige i Prve lige Srbije jer FК Partizan nema predstavnika u Izvršnom odboru FSS a sednice Zajednice se ne sazivaju, uprkos početku nove sezone.

​Sve što se saopšti, u ovim mračnim vremenima potpada pod rad kafkijanske Disciplinske komisije FSS, koja presuđuje po automatizmu, naredbama i bez bilo kakvog pravničkog digniteta. Tako niko ne zna po kom kriterijumu se delegiraju sudije, kakva je njihova odgovornost i odlučivanje o njihovom statusu.

Zato neke sudije znaju da su zaštićene uprkos nepočinstvima kojima su bremeniti i podsmehuju se pravdi i pravičnosti, sve u interesu samo jednog kluba i njegove neutažene želje da pre derbija obezbedi bodovnu zalihu budući da znamo šta mu se na derbiju dešava.

Sledstveno svemu ovome, FК Partizan donosi sledeće odluke: ​1. Svi predstavnici FК Partizan u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige i Prve lige Srbije će podneti ostavke i dalje bojkotovati njihov rad:

- Miloš Vazura, na mesto člana Skupštine FSS,

- Milorad Nikolić, na mesto člana skupštine FSB,

- Vanja Radinović, na mesto člana Omladinske komisije FSS,

- Goran Arnaut, na mesto Кomisije za razvoj fudbala FSS,

- Svetomir Tanasković, na mesto potpredsednika Zajednice Super lige i Prve lige Srbije i na mesto člana Кomisije za ženski fudbal FSS. ​

2. Zahtevamo da se hitno utvrdi odgovornost svih članova Sudijske komisije FSS i sankcioniše njihov dosadašnji rad. ​

3. Zahtevamo potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora. Izbor sudija se mora obrazloženo učiniti najmanje tri dana pred prvu utakmicu prvenstvenog kola.

Najkasnije dva dana nakon završetka prvenstvenog kola, zahtevamo da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija koje su sudile to kolo kao i eventualne sankcije u slučaju da se utvrdi da su sudije svojim greškama oštetile bilo koji tim.

Zahtevamo od Sudijske komisije da najzahtevnije utakmice kola sude isključivo sudije koje su, do tog trenutka, najbolje ocenjene za svoj prethodni rad a ne da klubovi ostanu uskraćeni za bilo kakvo saznanje po kom im je kriterijumu delegiran određeni sudija. FК Partizan je uveren da je transparentan rad Sudijske komisije u interesu svih učesnika u ovom takmičenju.

​4. FК Partizan nadalje ne priznaje rad Disciplinske komisije FSS i podneće zahtev za ocenu zakonitosti i ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS.

​5. FК Partizan najavljuje da će, u slučaju oglušivanja o sve gore navedene zahteve, podneti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičenim za krivično delo iz člana 208b Кrivičnog zakonika Republike Srbije - dogovaranje ishoda takmičenja.

(Kurir sport)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoran

04.09.2020 10:44

Tako je,dosta vise lopovije i krade,od crvene sekte,kako u Srbiji tako i u R. srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Micko

04.09.2020 11:55

Haha