Данас наставак разговора у Бијелој кући

У Вашингтону се данас настављају разговори делегација Београда и Приштине, које предводе председник Србије Александар Вучић и премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти, уз учешће представника Беле куће Ричарда Гренела и Роберта О'Брајана.

Србија 04.09.2020 | 07:26
Данас наставак разговора у Бијелој кући

После прве две рунде разговора Београда и Приштина у Белој кући, у четвртак, председник Србије Александар Вучић искључио је могућност да признање Косова буде део разговора и евентуалног договора који би могао бити потписан у Вашингтону.

Могућност да буде постигнут за Србију добар договор, председник Александар Вучић није искључио.

Такође, није искључио ни могућност сусрета и пријема на највишем нивоу са америчким председником, а то би, како је рекао, значило да "није незадовољан".

Вучић је рекао да ће данас бити представљени сви детаљи документа, а, ако он не буде добар, неће га ни потписати, поручио је председник Србије.

Јуче се у другој, поподневној рунди разговора по локалном времену америчким званичницима придружила и Иванка Трамп, ћерка америчког председника, присутна иначе свим важним дипломатским сусретима, за које је њен отац Доналд Трамп посебно заинтересован, што на неки начин упућује да је договор извеснији.
 
(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кал

04.09.2020 05:40

Зашто није Додик ишао с вама.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

04.09.2020 06:39

Додик све потписује и све обећава и онда то све дематује и онда признаје да је то из мале наивности. Све може код њега.

Name

Ре

04.09.2020 07:04

Кога би он представљао ? Он може само са амбасадорима разговарат . Мало до Бгд и то му је најдаље сто може да добаци .Не примају озбиљни државници шверцере.

Name

Франкфурт

04.09.2020 06:52

Ниста смјесније од овог "привремених Косовских институција" а Косово функционисе као дрзава и има своје институције независне од Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.09.2020 07:40

Могу мислит када се потпиша какав аплауз ће да буде од овога Ђурића. Он је за то увијек спреман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

04.09.2020 10:36

Привремено траје више од 20 година и скоро 20 година од независности! Привремено? Како да не!

ОДГОВОРИТЕ