Danas nastavak razgovora u Bijeloj kući

U Vašingtonu se danas nastavljaju razgovori delegacija Beograda i Prištine, koje predvode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, uz učešće predstavnika Bele kuće Ričarda Grenela i Roberta O'Brajana.

Srbija 04.09.2020 | 07:26
Danas nastavak razgovora u Bijeloj kući

Posle prve dve runde razgovora Beograda i Priština u Beloj kući, u četvrtak, predsednik Srbije Aleksandar Vučić isključio je mogućnost da priznanje Kosova bude deo razgovora i eventualnog dogovora koji bi mogao biti potpisan u Vašingtonu.

Mogućnost da bude postignut za Srbiju dobar dogovor, predsednik Aleksandar Vučić nije isključio.

Takođe, nije isključio ni mogućnost susreta i prijema na najvišem nivou sa američkim predsednikom, a to bi, kako je rekao, značilo da "nije nezadovoljan".

Vučić je rekao da će danas biti predstavljeni svi detalji dokumenta, a, ako on ne bude dobar, neće ga ni potpisati, poručio je predsednik Srbije.

Juče se u drugoj, popodnevnoj rundi razgovora po lokalnom vremenu američkim zvaničnicima pridružila i Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika, prisutna inače svim važnim diplomatskim susretima, za koje je njen otac Donald Tramp posebno zainteresovan, što na neki način upućuje da je dogovor izvesniji.
 
(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kal

04.09.2020 05:40

Zašto nije Dodik išao s vama.?

ODGOVORITE
Name

Mirkan

04.09.2020 06:39

Dodik sve potpisuje i sve obećava i onda to sve dematuje i onda priznaje da je to iz male naivnosti. Sve može kod njega.

Name

Re

04.09.2020 07:04

Koga bi on predstavljao ? On može samo sa ambasadorima razgovarat . Malo do Bgd i to mu je najdalje sto može da dobaci .Ne primaju ozbiljni državnici švercere.

Name

Frankfurt

04.09.2020 06:52

Nista smjesnije od ovog "privremenih Kosovskih institucija" a Kosovo funkcionise kao drzava i ima svoje institucije nezavisne od Srbije.

ODGOVORITE
Name

Milan

04.09.2020 07:40

Mogu mislit kada se potpiša kakav aplauz će da bude od ovoga Đurića. On je za to uvijek spreman.

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović-Ciganović

04.09.2020 10:36

Privremeno traje više od 20 godina i skoro 20 godina od nezavisnosti! Privremeno? Kako da ne!

ODGOVORITE