Декларација Владе Србије значајна за подршку Вучићу

На сједници Владе усвојена је Декларација о подршци активностима предсједника Републике Србије, сазнаје Б92.нет.

Србија 03.09.2020 | 19:03
Декларација Владе Србије значајна за подршку Вучићу

У питању су активности које се односе на разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини

"Полазећи од раније утврђених принципа да ће представници Републике Србије кроз преговоре тежити изналажењу споразумног и свеобухватног решења за Косово и Метохију, Влада подржава активности Председника Републике Србије Александра Вучића поводом предстојећих разговора Београда и Приштине 3. и 4. септембра 2020. године у Вашингтону, САД, који ће се одржати под покровотељством америчког дипломате Ричарда Гренела", наводи се у одлуци Владе.

Додаје се и да Влада сматра да су досадашње активности председника Републике Србије Александра Вучића у најбољем интересу заштите интереса Републике Србије на Косову и Метохији и од предстојећих разговора пре свега очекује напредак везан за отворена економска питања, што ће бити на добробит грађана и економије.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је Влада Србије данас усвојеном Декларацијом пружила најснажнију подршку председнику Александру Вучићу у, како истиче, веома тешким и комплексним разговорима које у Вашингтону води у најбољем интересу грађана Србије.

"Од пресудног значаја у овом тренутку је да будемо јединствени, јер само јединствени можемо да будемо успешни у борби за наше интересе", рекла је Брнабићева и додала да је изузетно важно да у тим разговорима дође до напретка у нормализацији економских односа са Приштином.

Истиче да ће бољи економски односи директно утицати и на квалитет живота свих грађана.

Брнабићева је навела да политичко искуство и подршка народа коју председник Вучић има јасно показују да је он особа која је у стању да штити и да се бори за интерес Србије на свакој адреси на свету.

(Тањуг/Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рале

03.09.2020 17:33

Која влада, па нема владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јест,ја

03.09.2020 19:11

Цуј привремених инстититуција,сто је баби мило у сну јој се снило.

ОДГОВОРИТЕ